26 Ağustos 2014 Salı

Easy Spanish Garbanzo Bean Balls with Sauce Recipe - Bolas de Garbanzos - İspanyol Nohut Köfteleri




Bakliyatları böyle farklı kullandığımız tariflere bayılıyorum. Burada köftelerin yağda kızartılması şeklinde verilmiş tarif ancak zaten sağlıklı içeriklere sahip yemeğin bu içeriğine saygı açısından fırında da kızartmak uygun olabilir. Belki köftelerin dışlarını un ile değil de galeta unu ile kaplamak o zaman daha mantıklı olacaktır.

Malzemeler

- 440 g konserve ya da haşlanmış nohut
- 2 yumurta
- 100 ml süt
- 2 diş sarımsak
- 250 g galeta unu
- Kıyılmış maydanoz
- 1/2 çk toz kırmızı biber
- 1/4 çk karabiber
- 1/4 bardak un
- Zeytinyağı
- Tuz


Ingredients

- 15.5 oz (440 gr) canned garbanzo beans
- 2 eggs
- 3.5 oz (100 ml) milk
- 2 clove garlic
- 8 oz (250 gr) bread crumbs
- 2 sprigs flat leaf (Italian) parsley
- 1/2 tsp Spanish paprika
- 1/4 tsp ground pepper
- 1/4 cup flour for dredging
- olive oil for frying
- salt to taste



Hazırlanışı

1. Nohutları güzelce yıkayın. Süzdürün.
2. Sarımsakları ezin, maydanozları ince kıyın.
3. Mutfak robotuna yumurtaları, sütü, sarımsağı ve nohutları koyun ve pürüzsüz olana kadar karıştırın. Baharatları ekleyin ve 20 sn kadar daha mutfak robotunda karıştırın. Yavaş yavaş galeta ununu ilave edin. Hamur haline gelen karışımdan ceviz büyüklüğünde toplar alın, hafif yassı hale getirerek köftelerinizi yapın.
4. Bir tavaya zeminini yaklaşık 1 cm çıkacak şekilde zeytinyağı koyun. Küçük bir kaseye unu dökün, hazırladığınız köfteleri önce una bulayın sonra tavaya koyun. Orta ateşte köfteleri pişirmeye başlayın.
5. Her iki tarafı da kızaran köfteleri havlu kağıt koyduğunuz tabağa alın.
6. Köfteleri sarımsak karıştırdığınız mayonez, acı sos ya da dilediğiniz domatesli sos ile servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.


Directions
1. Drain the garbanzo beans of liquid. Pour the beans into a large sieve or colander and rinse thoroughly under cold water. Allow to drain.
2. Mince garlic and finely chop parsley.
3. Place eggs, milk, minced garlic, and garbanzo beans in a food processor and whirl until garbanzos are a smooth paste. Add garlic, paprika, salt and pepper and process for 20 seconds. Slowly add bread crumbs until mixture becomes thick and has the appropriate consistency to shape into small balls.
4. Pour the olive oil in to a small frying pan, to a depth of about 1/2 inch. Heat on medium.
5. Use a tablespoon to scoop up enough garbanzo mixture to form a ball about the size of a large walnut. Place flour in a small bowl. Roll balls in the flour, and place in hot oil. Fry and turn over, browning on all sides. Use tongs to remove, and allow to drain on a paper towel.
Serving Suggestion: Prepare alioli (garlic mayonnaise sauce), romesco sauce or anotherSpanish sauce. Spoon sauce over garbanzo bean balls, and serve with toothpicks.

http://spanishfood.about.com/od/vegetariantapasrecipes/r/Easy-Spanish-Garbanzo-Bean-Balls-with-Sauce-Recipe-Bolas-de-Garbanzos.htm

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder