25 Ağustos 2014 Pazartesi

Chicken With Cacciatore Sauce - Avcı Usulü Tavuk


Fırın tavukta zeytinli sos? Aslında güzel fikir değil mi? Hele bir de aromatik böyle Hatay çizik zeytinlerinden koysanız mesela? Ya da etli siyah zeytin? Hafif bir yemek yapayım ama hem doyurucu, hem lezzetli hem de farklı olsun derseniz bence kaçırmayın.

Malzemeler

- 4 parça tavuk göğsü (bu parçaları da ikiye keserek kullacağız)
- Tuz, karabiber
- 3 dilim çemensiz pastırma ya da kuru et (bu malzeme sosa aroma katması için kullanılacaktır, isteğe bağlı)
- 1/4 soğan
- 150 g mantar
- 1 çk taze biberiye ( kuru da kullanabilirsiniz)
- 1 yk zeytinyağı
- 3 orta boy domates
- 1/3 bardak çekirdekleri çıkarılmış zeytin


Ingredients

- 8 skin-on, bone-in chicken thighs (about 2 1/2 pounds)
- Kosher salt and freshly ground pepper
- 3 slices bacon, chopped
- 1/4 medium onion
- 4 ounces cremini mushrooms (about 2 cups)
- 1 teaspoon fresh rosemary leaves
- 1 tablespoon extra-virgin olive oil
- 1 28 -ounce can whole San Marzano tomatoes
- 1/4 cup dry red wine
- 1/3 cup pitted nioise or kalamata olives, plus 1 tablespoon brine from the jar

Hazırlanışı

1. Fırınınızı 200 C'ye ayarlayın. Tavuk parçalarını tuz ve karabiber ile baharatlandırın. Derili tarafı yukarıda kalacak şekilde yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine sizin. Yaklaşık 35 dk kızarana kadar pişirin.

2. Kuru et ya da pastırma, soğan, mantarlar ve biberiyeyi mutfak robotunda hepsi karışarak minicik parçalar olana kadar karıştırın. Bir tavada zeytinyağını orta ateşte ısıtın. Karışımı ilave edin, 1/4 çk tuz ekleyin, yaklaşık 8 dk zaman zaman karıştırarak yumuşayana kadar pişirin.

3. Domatesleri de mutfak robotunda püre haline getirin. Ocaktaki karışıma ilave edin, ocağın altını kısın,ağzını kapatın ve ara ara karıştırarak 20 dk kadar pişirin. Zeytinleri ekleyin, tuz ve karabiber ile tatlandırın.

4. Tavukları bu sos ile servis yapın.

Afiyet olsun.

Directions

1. Position a rack in the upper third of the oven and preheat to 475 degrees F. Pat the chicken dry and season with salt and pepper. Place skin-side up in a shallow baking pan and roast until the skin is golden brown and the chicken is cooked through, about 35 minutes.
2. Meanwhile, pulse the bacon, onion, mushrooms and rosemary in a food processor until finely chopped. Heat the olive oil in a large skillet over medium-high heat. Add the vegetable mixture and 1/4 teaspoon salt; cover and cook, stirring occasionally, until softened, about 8 minutes.
3. Puree the tomatoes in the food processor. Add the wine to the skillet and boil, uncovered, until almost completely reduced, 2 to 3 minutes. Add the pureed tomatoes and return to a boil.
4. Reduce the heat, partially cover and simmer, stirring occasionally, until slightly thickened, about 20 minutes. Stir in the olives and brine and season with salt and pepper. Serve the chicken with the sauce.

http://www.foodnetwork.com/recipes/food-network-kitchens/chicken-with-cacciatore-sauce-recipe.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder