20 Ekim 2014 Pazartesi

Antalya Piyazı - White Bean Salad

Antalya Piyazı

Malzemeler
- 4 Diş Ezilmiş Sarımsak 
- 2 Su bardağı Kuru Fasulye 
- 2 Adet Limon 
- 2 Yemek kaşığı Sirke 
- 2.5 ( 5/2 ) Yemek kaşığı Tahin 
- 2 Tatlı kaşığı Tuz 
- 2 Kahve Fincanı Zeytinyağı 

Üzeri İçin
- 2 Adet Domates 
- 2 Adet Haşlanmış Yumurta 
- 2 Tatlı kaşığı Kırmızı Pul Biber 
- Yarım Demet Maydanoz 
- 1 Demet Taze Soğan


Indregients

- 4  crushed garlic cloves
- 2 cups white beans
- 2 lemons
- 2 tbsp vinegar
- 2,5 tbsp tahini
- 2 dsp salt
- 1/2 cup olive oil

For top 

- 2 tomatoes
- 2 boiled eggs
- 2 dsp red pepper flakes
- 1/2 bundle parsley
- 1 bundle scallion

Hazırlanışı

1. Fasulyeleri akşamdan sabaha tuzlu su içinde bekletiniz. Şişsinler. Fasulyelerin fazla beklemeden pişmesini istiyorsanız tuzlu bol su içinde beş dakika kaynatınız. Kaynama suyunun içinde 1 saat bekletiniz. 
2. Şişmiş fasulyeleri orta ateşte tuzlu bol su içinde yaklaşık 20-25 dakika ön haşlamaya tabi tutunuz. Haşlama suyunu dökünüz. Yıkayıp tekrar tencereye koyunuz. Fasulyeleri ikinci kez,yarık yarık olup iyice pişinceye, tencerede çok az haşlama suyu kalıncaya kadar haşlayınız ve soğumaya bırakınız. 
3. Pişmiş fasulyelerden 2 ile 3 yemek kaşığı kadarını alınız. Çukur bir kaba koyunuz. Çatalla iyice eziniz ve üzerine sarımsak dişlerini, tahini, limon suyunu, sirkeyi, tuzu, zeytinyağını katınız. Tüm malzemeleri güzelce karıştırıp tenceredeki fasulyelerin üzerine döküp harmanlayınız. 
4. Tenceredeki fasulyeleri çukurca bir servis tabağına aktarınız. 
5. Üzerine kıyılmış taze soğan ve maydanozu pul biberi katıp karıştırınız. Domates dilimleri, ikiye bölünmüş haşlanmış yumurta ile süsleyip servis yapınız. 

Afiyet olsun.


Directions

1. Soak white beans one night before in salted water. 
2. Boil white beans in salted water for 20-25 minutes on medium heat. Pour their water and drain. Wash beans and boil again until they become tender. Than put to get cold.
3. Take 2-3 tbsp white beans to a bowl, crush with a fork. Add garlic cloves, tahini, lemon juice, vinegar, salt and olive oil. Mix well and pour this mixture on rest of beans. Mix sauce with all beans. Add chopped scallions and parsley. Sprinkle red pepper flakes and mix.
4. Take mixture to serving plate.  Garnish with tomato slices, and halfed boiled eggs.

Bon appetite.

http://www.yemek-tarifleri.com/antalya-piyazi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder