21 Ekim 2014 Salı

Ayva Borani - Hash with Quinces

Ayva Borani

Malzemeler
- 2 Adet Ayva 
- 1 Kg Kontrfile Kuşbaşı Et 
- 1 Adet Limon 
- Yarım Çay bardağı Pekmez 
- 1.5 ( 3/2 ) Çorba Kaşığı Tereyağı 
- Kararında Kekik, Tuz


Ingredients

- 2 quinces
- 1 kg steak in small pieces
- 1 lemon
- 1/4 cup molasses
- 1,5 tbsp butter
- Salt and thyme

Hazırlanışı
1. Tencerede et kızgın ateşte suyunu salana kadar kendi yağı ile kavrulur. Suyunu salan ete tereyağı ilave edilir ve etin tereyağını çekmesi beklenir. 
2. Et yağı ve suyu çekince tuz ve kekik ilave edilir. 
3. Ayvalar alacalı soyulup elma dilimi şeklinde doğranır. Ayvaların kararmaması için limonlu suda bekletilir. 
4. Etler pişince pekmez ve suyu süzülmüş ayvalar ilave edilir. Ayvalar hafif yumuşayana kadar pişirilir. 

Afiyet olsun.

Directions

1. Put meat to a hot pan and fry on its own oil until it gives away its water. Than add butter and fry.
2. After meat drain its water, add salt and thyme.
3. Peel quinces and slice lenghtwise. Wait them on water with lemon juice.
4. When meat is cooked add quince pieces and molasses. Cook until quinces are tender.

Bon appetite.

http://www.yemek-tarifleri.com/ayva-borani.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder