15 Ekim 2014 Çarşamba

Spanish chicken pie - İspanyol Tavuk Tartı


Malzemeler


- 1 kg patates - küp doğranmış
- 3 çk kırmızı pul biber
- 2 yk zeytinyağı
- 2 soğan - ince doğranmış
- 2 diş sarımsak - ezilmiş
- 4 doğranmış domates
- 300 g kadar haşlanmış tavuk
- 140 g közlenmiş biber
- Bir avuç çekirdekleri çıkarılmış zeytin


Ingredients


- 1kg potatoes, chopped
- 3 tsp paprika (use smoked paprika if you have it)
- 2 tsp olive oil
- 2 onions, sliced
- 2 garlic cloves, crushed
- 2 x 400g cans chopped tomatoes
- 300g cooked chicken, shredded
- 140g roasted peppers from a jar, sliced (we like Karyatis)
- handful Kalamata olives, halved

Hazırlanışı


1. Fırınınızı 180 C'ye ayarlayın. Patatesleri yumuşayana kadar 15-20 kadar haşlayın. Suyunu süzün, ezin ve 2 çk pulbiberi ekleyin,dilediğiniz baharatları da atabilirsiniz.

2. Bir tavada yağı kızdırın, soğan ve sarımsakları ekleyerek birkaç dakika kavurun. Kalan pulbiberi ekleyin, 1 dk daha kavurun. sonrasında domatesleri ilave edin ve pişmeye bırakın. Karışımı fırın kabına alın, didiklenmiş tavuk etleri, közlenmiş biber, zeytin ve dilediğiniz baharatlar ile karıştırın.

3. Karışımı fırın kabına yayın, üzerine patates ezmesini yayın. Fırında 15 dk patates kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun.


Directions

1. Heat oven to 200C/fan 180C/gas 6. Boil the potatoes for 15-20 mins until tender. Drain, return to the pan, then mash with some seasoning and 2 tsp of the paprika.
2. Meanwhile, heat the oil in a large pan, then fry the onions and garlic for a few mins until softened. Stir in the remaining paprika for 1 min, add the tomatoes , then, bring to a simmer. Tip into a large ovenproof dish, then stir in the chicken, peppers, olives and some seasoning.
3. Spoon over the mash, then bake for 15 mins until the mash is golden on top and the sauce is bubbling.

http://www.bbcgoodfood.com/recipes/9974/spanish-chicken-pie

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder