Malzemeler
- 2 su bardağı baldo pirinç
- 3 su bardağı sıcak su
- 30 gr tereyağı
- Yarım su bardağı doğranmış kayısı
- Yarım su bardağı soyulmuş iç badem
- 1 çay kaşığı tarçın
- Tuz
Ingredients
- 2 cups rice
- 3 cups hot water
- 30g butter
- 1/2 cup chopped apricots
- 1/2 cup almonds without bark
- 1 tsp cinnamon
- Salt
Hazırlanışı
1. Pirinci yıkayıp 10 dakika sıcak suda bekletin.
2. Tereyağını eritip bademleri kavurun. Pirinci süzüp ekleyin birkaç dakika kavurun.
3. Doğranmış kayısılar, tarçın, tuz ve sıcak suyu ilave edip kısık ateşte pişirin. 10 dakika demlendirip servis yapın.
Directions
1. Wash rice and wait for 10 minutes in hot water.
2. Melt butter in a pan and fry almonds. Drain rice and add to pan, fry for a few minutes.
3. Add chopped apricots, cinnamon, salt and hot water. Cook on low heat. Steep for 10 minutes and serve warm.
Bon appetite.
http://www.elele.com.tr/yemek/turk-mutfagi/kayisi-ve-bademli-pilav-HaberDetay-4386
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder