14 Ekim 2014 Salı

Ayran Çorbası - Diluted Yoghurt Soup

Ayran çorbası

Malzemeler


- 1 su bardağı buğday
- 1 kg süzme yoğurt
- Tuz Nane
- 2 kaşık zeytinyağı
- Toz kırmızı biber

Ingredients


- 1 cup wheat
- 1kg condensed yoghurt
- Salt, mint
- 2 tbsp oliveoil
- Chilli powder  

Hazırlanışı


1. Buğdayı bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün buğdayları haşlayarak yumuşayıncaya kadar pişirin ve süzün. 

2. Yoğurdu suyla karıştırarak, ayrandan daha kıvamlı bir hale getirin. Dilediğiniz kadar tuz ilave edin, buğdayları içine atarak karıştırın. 
3. Mevsime göre kuru ya da taze nane ile tatlandırın. 
4. Zeytinyağını tavada hafifçe kızdırarak toz biberi yağda bir kez çevirin. 
5. Soğuduktan sonra ayran çorbasının üzerine az miktarda dökerek servise hazırlayın.

Directions

1. Soak wheat one night before in water. Next day boil until it becomes softer and drain. 
2. Pour water to yoghurt while stiring to make a smooth liquid. Add wheat and salt.
3. Add thinly chopped mint.
4. Heat olive oil in a pan, sprinkle chilli powder and stir for a few times. Than sprinkle it on cold soup a little.

Bon appetite. 

http://www.elele.com.tr/yemek/turk-mutfagi/ayran-corbasi-HaberDetay-7300

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder