Malzemeler
- 1 bütün tavuk
- 300 gr pirinç
- 1 soğan
- 1 tatlı kaşığı bal
- 12 kuru kayısı
- 50 gr çiğ badem
- 1 avuç dolusu kuru üzüm
- 75 gr tereyağı
- 3 su bardağı su
- Tuz Tarçın
Ingredients
- 1kg chicken meat
- 300g rice
- 1 onion
- 1 dsp honey
- 12 dried apricots
- 50g fresh almonds
- A handful raisins
- 75g butter
- 3 cups water
- Salt, cinnamon
Hazırlanışı
1. Soğanın kabuğunu soyup piyazlık doğrayın. Tavuğu temizleyip derisini çıkarın. İri parçalar şeklinde kesin.
2. Pirinci tuz eklenmiş soğuk suda 1 saat bekletin.
3. 50 gr tereyağını kalın tabanlı bir tencerede eritin. Tavuk parçalarını ekleyip her tarafını kızartın. Soğanı ilave edip 2-3 dakika kavurun. Bal, üzüm, kayısı ve tuzu ekleyip karıştırın. 1 su bardağı suyu ekleyip 30 dakika orta ateşte pişirin.
4. Pirinci yıkayıp suyunu süzün. Tavuk parçalarının üzerine ekleyin. Kalan suyu ilave edin. Su kaynayana kadar yüksek, su kaynamaya başladığında kısık ateşte pirinç taneleri suyu çekene kadar pişirin.
5. Tencereyi ocaktan alıp pilavı 10 dakika demlendirin. Kalan tereyağını tavada eritip bademleri kavurun. Pirinçli ve ballı tavuk etini servis tabağına alıp üzerine bademleri ve tarçın serpin. Sıcak servis yapın.
Directions
1. Pare the onion and slice thinly. Wash the chicken, skin it and than cut to big pieces.
2. Wait rice in salted water for 1 hour.
3. Melt 50g butter on a saucepan, add chicken pieces and fry all sides of pieces. Add onions and toss for 2-3 minutes. Put on honey, raisins, apricots and salt. Add 1 cup of water and cook for 30 minutes on medium heat.
4. Wash rice and drain. Put rice to saucepan over chicken pieces. Add rest of water. Cook on high heat until meal boils, than reduce the heat to low and cook until boil down.
5. Wait for 10 minutes after taking the saucepan off the stove. Melt rest of butter in a pan and toss the almonds. Take the meal to a serving plate, sprinkle almonds and cinnamon on it and serve hot.
Bon appetite.
http://www.elele.com.tr/yemek/turk-mutfagi/pirincli-ve-balli-tavuk-eti-HaberDetay-7648
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder