Malzemeler
- 3-4 adet domates
- 1 mor soğan
- 1-2 adet sivri biber
- Yarım demet yeşil nane ve maydanoz
- 1 su bardağı ceviz
- Tuz, sumak, nar ekşisi
- Sızma zeytinyağı
Ingredients
- 3-4 tomatoes
- 1 red onion
- 1-2 green pepper
- Fresh mint and parsley
- 1 cup walnut
- Salt, sumac, pomegranate syrup
- Oliveoil
Hazırlanışı
1. Domatesleri minik küpler şeklinde doğrayın, soğanı ince halkalar halinde kesin.
2. Diğer malzemeyi de ince ince kıyın. Tuz ve sumak atarak karıştırın.
3. En son üzerine dilediğiniz kadar zeytinyağı ve nar ekşisi ekleyerek servis yapın.
Directions
1. Chop tomatoes in little cubes, slice the onion thinly.
2. Mince green peppers, mint, parsley. Chop walnuts roughly. Mix them in a bowl, add salt and sumac.
3. Pour olive oil and pomegranate syrup as much as you wish and serve.
Bon appetite.
http://www.elele.com.tr/yemek/turk-mutfagi/gavurdagi-salatasi-HaberDetay-1698
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder