30 Ekim 2014 Perşembe

Tatlı Yahni - Sweet Stew

Tatlı yahni

Malzemeler

- 1 koyun gerdanı
- 500 gr kestane
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 çay kaşığı tarçın
- 4 su bardağı su
- 1 çay kaşığı tuz

Ingredients

- 1 kg sheep meat
- 500g chessnuts
- 1/2 cup granulated sugar
- 1 tsp cinnamon
- 4 cups water
- 1 tsp salt

Hazırlanışı


1. Kuzu gerdanını bol suyla yıkayıp tencereye alın. 4 bardak suyu ekleyip haşlayın. 

2. Gerdan pişerken üzerinde biriken köpüğü bir kaşıkla alın. Eti kemiğinden ayırıp küçük parçalara bölün. 
3. Kestaneleri haşlayıp suyunu süzün ve kabuklarını soyun. 
4. Eti haşlama suyuyla birlikte tencereye alın. 
5. Şeker, kestane tarçın ve tuzu ekleyip yarım saat pişirin. Sıcak servis yapın.Tatlı yahni artık hazır, afiyet olsun.

Directions

1. Wash meat and shop into small pieces. Put it to a pot. Pour 4 cups water and boil.
2. Take bubbles while it is boiling.
3. Boil chessnuts in another pot and peel them.
4. Add chessnuts to meat. Add sugar, cinnamon and salt, cook for half an hour. Serve warm.

Bon appetite.

http://www.elele.com.tr/yemek/turk-mutfagi/tatli-yahni-HaberDetay-5356

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder