21 Ekim 2014 Salı

Kabak Kayganası - Zucchini Pancakes


Malzemeler

- 2 kabak
- 2 su bardağı süt
- 3 yumurta
- 100 gr beyaz peynir (white cheese or feta cheese)
- 4-5 dal maydanoz
- 5 dal dereotu
- 2.5 su bardağı un
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- Tuz Karabiber 

Ingredients


- 2 zucchinies
- 2 cups milk
- 3 eggs
- 100g cheese
- 4-5 leaves parsley
- 5 leaves dill
- 2.5 cups flour
- 1 tea cup (1/2 cup) oliveoil
- 2 tsp baking powder
- 1 tsp turmeric
- Salt and blackpepper


Hazırlanışı


1. Kabakları yıkayıp kurulayın ve rendenin iri tarafıyla rendeleyip büyük bir kaseye alın. Ufalanmış peyniri ekleyip karıştırın. 


2. Yumurtaları ve baharatları ekleyin. Süt, zeytinyağı, un ve kabartma tozunu ilave edip iyice karıştırın. 

3. Yapışmaz yüzeyli bir tavaya çok az zeytinyağı ekleyip ısıtın. 

4. Küçük bir kepçe dolusu kaygana harcını tavaya döküp çay tabağı büyüklüğünde olacak şekilde yayın. Orta ateşte pişirin. Ilık olarak servis yapın. 

Directions

1. Wash zucchinies and dry. Plane them in a big bowl. Add cheese in small pieces. 

2. Add eggs and spices. Add milk, olive oil, flour and baking powder, mix all well.

3. Pour 2 tbsp oliveoil to a pan and heat on medium heat. 

4. Take a half of scoop from the mixture and pour into pan. Cook like pancakes each sides. Serve warm.

Bon appetite.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder