Malzemeler
- 4 yemek kaşığı sıvı Sana
- 1 adet kabak
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 2 adet pırasa
- 4 adet taze soğan
- Yarım su bardağı arpa şehriye
- 6 su bardağı et suyu
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- Tuz ve karabiber
Ingredients
- 4 tbsp oliveoil
- 1 zucchini
- 1 carrot
- 1 potato
- 2 leeks
- 4 scallions
- 1/2 cup orzo
- 6 cups beef broth
- 2 garlic cloves
- 1 dsp red pepper flakes
- Salt and blackpepper
- 1 adet kabak
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 2 adet pırasa
- 4 adet taze soğan
- Yarım su bardağı arpa şehriye
- 6 su bardağı et suyu
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- Tuz ve karabiber
Ingredients
- 4 tbsp oliveoil
- 1 zucchini
- 1 carrot
- 1 potato
- 2 leeks
- 4 scallions
- 1/2 cup orzo
- 6 cups beef broth
- 2 garlic cloves
- 1 dsp red pepper flakes
- Salt and blackpepper
Hazırlanışı
1. Kabak ve havuçların kabuklarını kazıyıp rendeleyin.
2. Sarımsak, taze soğan ve pırasaların kabuklarını ayıklayıp kıyın.
3. Patateslerin kabuklarını soyup, kararmamaları için su dolu bir kâsede bekletin.
4. Derin bir tencerede Sıvı Sana'yı kızdırıp, içine doğranmış pırasa, taze soğan ve sarımsakları ekleyip kavurun. Havuç ve kabak rendelerini ilave edin. Sebzeler kavrulunca içine et suyunu, tuz ve karabiberi ekleyip, kaynatın.
Çorba kaynarken, patatesleri rendenin geniş tarafı ile rendeleyip, kaynayan çorbaya ilave edin.
5. Sebzeler pişince mikser yardımı ile püre haline getirin. En son olarak içine arpa
şehriyeleri ilave edip kaynatın. Baharatları dilediğinizce ilave edin.
6. Arpa şehriyeler yumuşayınca, çorbayı servis tabağına alıp, sıcak olarak servis edin.
Directions
1. Kabak ve havuçların kabuklarını kazıyıp rendeleyin.
2. Sarımsak, taze soğan ve pırasaların kabuklarını ayıklayıp kıyın.
3. Patateslerin kabuklarını soyup, kararmamaları için su dolu bir kâsede bekletin.
4. Derin bir tencerede Sıvı Sana'yı kızdırıp, içine doğranmış pırasa, taze soğan ve sarımsakları ekleyip kavurun. Havuç ve kabak rendelerini ilave edin. Sebzeler kavrulunca içine et suyunu, tuz ve karabiberi ekleyip, kaynatın.
Çorba kaynarken, patatesleri rendenin geniş tarafı ile rendeleyip, kaynayan çorbaya ilave edin.
5. Sebzeler pişince mikser yardımı ile püre haline getirin. En son olarak içine arpa
şehriyeleri ilave edip kaynatın. Baharatları dilediğinizce ilave edin.
6. Arpa şehriyeler yumuşayınca, çorbayı servis tabağına alıp, sıcak olarak servis edin.
Directions
1. Peel carrot,potato and zucchini, than plane them.
2. Chop garlic cloves, leeks and scallions thinly.
3. Heat olive oil in a soup kettle. Add leeks, scallions and garlics, fry for a few minutes.
4. Pour beef broth, add salt and blackpepper and stew.
5. Add planed potato to soup.
6. Use a food processor to make the soup smooth.
7. Add orzo to soup and stew until orzo become tender.
Bon appetite.
2. Chop garlic cloves, leeks and scallions thinly.
3. Heat olive oil in a soup kettle. Add leeks, scallions and garlics, fry for a few minutes.
4. Pour beef broth, add salt and blackpepper and stew.
5. Add planed potato to soup.
6. Use a food processor to make the soup smooth.
7. Add orzo to soup and stew until orzo become tender.
Bon appetite.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder