7 Kasım 2014 Cuma

Sweet n "Saur" Cabbage Soup - Tatlı Ekşi Lahana Çorbası



Malzemeler

- 2 yk zeytinyağı
- 150g kadar biftek, ince doğranmış
- 200 g kadar lahana, doğranmış
- 1 soğan, ince doğranmış
- 1 bardak ince doğranmış ya da rendelenmiş havuç
- 1 bardak rendelenmiş patates
- 1 defne yaprağı
- 2 bardak elma suyu
- 1/4 bardak bal
- 1 bardak önceden pişirilmiş kuru fasulye
- 1 bardak Alman usulü lahana turşusu (opsiyonel)
- 1 lt tavuk suyu
- 1/4 bardak ince kıyılmış dereotu
- 1 bardak ekşi krema (içine limon suyu eklenerek çırpılan krema)

Ingredients

- 2 tablespoons extra-virgin olive oil
- 1/2 pound ham steak, chopped
- 1 savoy cabbage, quartered, cored and shredded
- 1 onion, quartered and thinly sliced
- 1 cup shredded carrots
- 2 cups frozen shredded hash brown potatoes
- Salt and pepper
- 1 bay leaf, fresh or dried
- 2 cups cider
- 1/4 cup honey
- 1 (14 ounce) can white beans, drained
- 1 pound sack sauerkraut, rinsed and drained
- 1 quart chicken stock
- 1/4 cup chopped dill
- 1 cup sour cream, to pass at table

Hazırlanışı

1. Orta ateşte çorba tenceresine zeytinyağı ekleyin. Etleri ekleyin ve 2-3 dk kavurun. Doğranmış lahanayı, soğanı, havucu ilave edin.
2. Patatesi de ekledikten sonra tuz ve karabiber ile tatlandırın. Biraz kavurduktan sonra defne yaprağı, elma suyu, bal, fasulyeler ve tavuk suyunu ilave edin.  
3. Tencerenin kapağını kapatın ve kaynamaya bırakın. 10 dk sebzeler yumuşayana kadar kaynatın. 
4. Piştikten sonra çorbayı dereotu ile süsleyin. Koyduğunuz kaselerin üzerine de birer parça ekşi krema ekleyerek servis yapın.

Afiyet olsun.

Directions

1. Heat a soup pot over medium high heat with extra-virgin olive oil. Add ham and lightly brown 2 to 3 minutes. Add shredded cabbage and stir in the onions and carrots as you finish chopping and grating them. 
2. Stir in the frozen hash browns and season the vegetables liberally with salt and pepper. Add in a bay leaf, cider, honey, beans, saurkraut and chicken stock. 
3. Place a lid on the pot and bring soup to a boil. Uncover and simmer 10 minutes until vegetables are tender. 
4. Stir in dill and adjust seasoning of soup. Serve the soup in shallow bowls and top with sour cream.

http://www.foodnetwork.com/recipes/sweet-n-saur-cabbage-soup-recipe.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder