29 Aralık 2014 Pazartesi

Bakla Köftesi - Broad Bean Meatballs



Malzemeler

- 400 gr taze bakla
- 6 taze soğan
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet kişniş
- 3 diş sarmısak
- 3 yemek kaşığı susam
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı acı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı karbonat
- Tuz
- Kızartmak için Ayçiçek yağı


Ingredients

- 400g fresh broad bean
- 6 leaves scallion
- 1/2 bundle parsley
- 1/2 bundle coriander
- 3 cloves garlic
- 3 tbsp sesame
- 1 dsp black pepper
- 1 tsp hot chilli powder
- 1 tsp baking soda
- Salt
- Oliveoil

Hazırlanışı

1. Baklaları temizleyip kıyın. Taze soğan, maydanoz ve kişnişi temizleyip kıyın. Sarımsakların kabuğunu soyup biraz tuz ilavesiyle havanda ezin.

2. Susamı yapışmaz yüzeyli bir tavaya alıp hafifçe kavurun. Baklayı geniş bir kaba alıp susam hariç tüm malzemeyi üzerine ekleyip harmanlayın. Karışımı blender’le ezerek bir kaba alın ve iyice yoğurun.

3. Yarım saat dinlendirin. Karışımdan iki yemek kaşığı dolusu alıp yuvarlak köfteler hazırlayın.

4. Köfteleri susama bulayıp yağlı kağıt üzerine dizin ve oda ısısında 20 dakika bekletin.

5. Ayçiçek yağını tavaya alıp kızdırın. Köfteleri ekleyip kızartın.

6. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını süzün. Ilık olarak servis yapın.


Directions

1. Wash broad beans and chop them. Wash scallions, parsley and coriander and chop thinly. Crush the garlic cloves.

2. Fry sesame a little in a nonstick pan. Mix broad beans, scallion, parsley, garlic, seasons, baking soda in a food processor. After that knead well with hands.

3. Rest the mixture for 1/2 hour. Make round meatballs from the mixture with pulling off 2 tbsp mixture. Cover with sesames and wait about 20 minutes in room temperature.

4. Heat oil in a pan, fry meatballs. Serve warm.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder