30 Aralık 2014 Salı

Bal Kabaklı Pancake - Pumpkin Pancakes



Malzemeler

- 1,5 su bardağı süt
- 1 su bardağı bal kabağı püresi
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı sirke
- 2 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 2 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı yenibahar
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1/2 çay kaşığı zencefil
- 1/2 çay kaşığı tuz 

Ingredients

- 1,5 cups milk
- 1 cup pumpkin puree
- 1 egg
- 2 tbsp oliveoil
- 2 tbsp vinegar
- 2 cups flour
- 3 tbsp granulated sugar
- 2 tsp baking powder
- 1 tsp allspice
- 1 tsp cinnamon
- 1/2 tsp ground ginger
- 1/2 tsp salt

Hazırlanışı

1. Derin bir kasede süt, bal kabağı püresi, yumurta, zeytinyağı ve sirkeyi mikser yardımıyla karıştırın.
Elde ettiğiniz sıvı karışıma un, toz şeker, kabartma tozu, baharatlar ve tuzu ekleyerek mikserle birkaç dakika daha karıştırmaya devam edin.

2. Yağsız bir tavayı yüksek ateşte kızdırın. Her pancake için ölçünüz yarım çay fincanı olacak şekilde hazırladığınız karışımı kızgın tavaya dökün.

3. Her iki tarafı da kızarana kadar tek tek pişirdiğiniz pankekleri sıcak olarak servis edin. Bal ya da akçaağaç şurubu ile servis yapabilirsiniz.

Directions

1. Mix milk, puree, egg, oliveoil and vinegar with using a mixer in a big bowl. Than add flour, sugar, baking powder, spices and salt, mix with mixer for a few minutes.

2. Pour about a half of tea cup mixture for each pancake in a hot pan.

3. Fry both sides of pancakes until they become golden brown, serve warm. You can serve with honey or maple syrup.

Bon appetite.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder