13 Ocak 2015 Salı

Sopa Aguada (Mexican Pasta Soup) - Meksika'dan Makarna Çorbası



Malzemeler


- 1 kiraz domates, doğranmış
- 1/2 soğan, doğranmış
- 1 yk zeytinyağı
- 1 bardak küçük makarna (tel şehriye ya da kırılmış spagetti kullanabilirsiniz)
- 6 +1/4 bardak tavuk suyu
- 1 havuç, soyulmuş ve küçük zar şeklinde doğranmış
- 1 patates, soyulmuş ve küçük zar şeklinde doğranmış
- 1 tutam kişniş
- 1 jalapeno biberi, opsiyonel
- tuz
* Servis için limon dilimleri, doğranmış avokado, tortilla ekmeği kullabilirsiniz

Ingredients

- 1 plum tomato, chopped
- 1/2 small onion, chopped
- 1 teaspoon vegetable oil
- 1 cup small pasta, such as stars or broken spaghetti
- 6 1/4 cups chicken broth
- 1 carrot, peeled and diced
- 1 white potato, peeled and diced
- 1 sprig cilantro
- 1 whole jalapeño chile, optional
-  kosher salt, to taste
* Lime wedges, serving suggestion
 Chipotle chiles or salsa, serving suggestion
 Diced avocado, serving suggestion
 queso fresco, serving suggestion
 tortillas

Hazırlanışı

1. Domatesi ve soğanı mutfak robotunda püre olana kadar karıştırın.

2. Derin bir tencerede yağı kızdırın, makarnaları atın ve altın rengi olana kadar yaklaşık 2 dk kızartın. Domates sosunu ekleyin ve 4 dk kadar pişirin. Tavuk suyunu, havucu, patatesi, kişnişi ve biberi ekleyin. Tuzunu ilave edin ve kaynamaya bırakın.

3. Kaynamaya başlayınca altını kısın, kapağını kapatın. 10-12 dk sebzeler yumuşayana kadar kaynatın.

4. Çorbayı sıcakken kaselere alın, limon ve avokado dilimleri, tortilla ekmekleri ile servis yapın.

Afiyet olsun.

Directions

1. Place the tomato and onion in a blender and puree until very smooth.
2. In deep saucepan, heat the oil and sauté the pasta until golden, about 2 minutes. Add the tomato sauce and cook for a 4 minutes. Add the broth, carrot, potato, cilantro and jalapeno, if using. Season to taste with salt. Bring to a light boil.

3. Cover and reduce the heat to a simmer. Cook until vegetables and pasta are tender, 10 to 12 minutes.

4. Ladle hot soup into bowls and serve with lime wedges. Garnish with chipotle chiles, salsa, avocado and queso fresco. Serve with tortillas on the side.

http://www.thelatinkitchen.com/recipe/sopa-aguada-mexican-pasta-soup

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder