Malzemeler
- 1 kiraz domates, doğranmış
- 1/2 soğan, doğranmış
- 1 yk zeytinyağı
- 1 bardak küçük makarna (tel şehriye ya da kırılmış spagetti kullanabilirsiniz)
- 6 +1/4 bardak tavuk suyu
- 1 havuç, soyulmuş ve küçük zar şeklinde doğranmış
- 1 patates, soyulmuş ve küçük zar şeklinde doğranmış
- 1 tutam kişniş
- 1 jalapeno biberi, opsiyonel
- tuz
* Servis için limon dilimleri, doğranmış avokado, tortilla ekmeği kullabilirsiniz
Ingredients
- 1 plum tomato, chopped
- 1/2 small onion, chopped
- 1 teaspoon vegetable oil
- 1 cup small pasta, such as stars or broken spaghetti
- 6 1/4 cups chicken broth
- 1 carrot, peeled and diced
- 1 white potato, peeled and diced
- 1 sprig cilantro
- 1 whole jalapeño chile, optional
- kosher salt, to taste
* Lime wedges, serving suggestion
Chipotle chiles or salsa, serving suggestion
Diced avocado, serving suggestion
queso fresco, serving suggestion
tortillas
Hazırlanışı
1. Place the tomato and onion in a blender and puree until very smooth.
- 1 plum tomato, chopped
- 1/2 small onion, chopped
- 1 teaspoon vegetable oil
- 1 cup small pasta, such as stars or broken spaghetti
- 6 1/4 cups chicken broth
- 1 carrot, peeled and diced
- 1 white potato, peeled and diced
- 1 sprig cilantro
- 1 whole jalapeño chile, optional
- kosher salt, to taste
* Lime wedges, serving suggestion
Chipotle chiles or salsa, serving suggestion
Diced avocado, serving suggestion
queso fresco, serving suggestion
tortillas
Hazırlanışı
1. Domatesi ve soğanı mutfak robotunda püre olana kadar karıştırın.
2. Derin bir tencerede yağı kızdırın, makarnaları atın ve altın rengi olana kadar yaklaşık 2 dk kızartın. Domates sosunu ekleyin ve 4 dk kadar pişirin. Tavuk suyunu, havucu, patatesi, kişnişi ve biberi ekleyin. Tuzunu ilave edin ve kaynamaya bırakın.
3. Kaynamaya başlayınca altını kısın, kapağını kapatın. 10-12 dk sebzeler yumuşayana kadar kaynatın.
4. Çorbayı sıcakken kaselere alın, limon ve avokado dilimleri, tortilla ekmekleri ile servis yapın.
Afiyet olsun.
Directions
Directions
1. Place the tomato and onion in a blender and puree until very smooth.
2. In deep saucepan, heat the oil and sauté the pasta until golden, about 2 minutes. Add the tomato sauce and cook for a 4 minutes. Add the broth, carrot, potato, cilantro and jalapeno, if using. Season to taste with salt. Bring to a light boil.
3. Cover and reduce the heat to a simmer. Cook until vegetables and pasta are tender, 10 to 12 minutes.
4. Ladle hot soup into bowls and serve with lime wedges. Garnish with chipotle chiles, salsa, avocado and queso fresco. Serve with tortillas on the side.
http://www.thelatinkitchen.com/recipe/sopa-aguada-mexican-pasta-soup
3. Cover and reduce the heat to a simmer. Cook until vegetables and pasta are tender, 10 to 12 minutes.
4. Ladle hot soup into bowls and serve with lime wedges. Garnish with chipotle chiles, salsa, avocado and queso fresco. Serve with tortillas on the side.
http://www.thelatinkitchen.com/recipe/sopa-aguada-mexican-pasta-soup
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder