30 Aralık 2014 Salı

Mustard-Maple Roasted Salmon - Hardal-Akçaağaç Şuruplu Izgara Somon


Malzemeler

- 2 yk hardal
- 2 yk taze kişniş, kıyılmış
- 1 yk light mayonez
- 2 çk akçaağaç şurubu
- 4 parça 100-150'şer gramlık somon filetosu
- Tuz ve taze çekilmiş karabiber

Ingredients

- 2 tablespoons Dijon mustard
- 2 tablespoons finely chopped fresh cilantro
- 1 tablespoon light mayonnaise
- 2 teaspoons pure maple syrup
- Four 5-ounce skinless center-cut salmon fillets
- Kosher salt and freshly ground black pepper

Hazırlanışı

1. Fırınınızı 200 C'ye ayarlayın. 

2. Hardal, 1 yk kişniş, mayonez ve akçaağaç şurubunu bir kasede karıştırın. Somon filetolarını fırın kabınıza her birine tuz ve karabiber döküp baharatlandırarak yerleştirin. Filetoların üzerine karışımdan dökün.

3. 10 - 12 dk ya da isteğinize göre daha fazla fırınlayın. Kalan kişnişleri üzerilerine serperek servis yapın. 

Afiye olsun.

Directions

1. Preheat the oven to 400 degrees F. Line a rimmed baking sheet with aluminum foil.

2. Mix together the mustard, 1 tablespoon of the cilantro, the mayonnaise and maple syrup in a bowl. Put the salmon fillets on the baking sheet and sprinkle with 1/4 teaspoon each salt and pepper. Spread some of the mustard mixture evenly over each fillet.

3. Bake until just cooked through, 10 to 12 minute. Sprinkle with the remaining 1 tablespoon cilantro and serve.


http://www.foodnetwork.com/recipes/food-network-kitchens/mustard-maple-roasted-salmon-recipe.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder