13 Ocak 2015 Salı

Banana Churro Muffins - Muzlu Muffinler



Malzemeler

Muffinler için

- 1/3 bardak toz şeker
- 1/2 bardak erimiş tereyağı
- 2 büyük yumurta
- 2 olgun muz (ezilmiş, yaklaşık 1 bardak kadar)
- 1 çk tarçın
- 1 yk vanilya 
- 1 + 2/3 bardak un
- 1 çk kabartma tozu
- 1 çk tuz

Üstü için

- 1/2 bardak toz şeker
- 1,5 çk tarçın
- 1/2 bardak erimiş tereyağı

Ingredients

For the Muffins

- 1/3 cup granulated sugar
- 1/2 cup butter, melted
- 2 large eggs
- 2 very ripe bananas, mashed (about 1 cup)
- 1 teaspoon ground cinnamon
- 1 tablespoon vanilla extract
- 1 2/3 cups all-purpose flour
- 1 teaspoon baking soda
- 1 teaspoon kosher salt
For the Topping
- 1/2 cup granulated sugar
- 1 1/2 teaspoons ground cinnamon
- 1/2 cup butter, melted

Hazırlanışı

1. Fırınınızı 190 C' ye ayarlayın. Muffin kalıbınızın içine kağıt kalıpları yerleştirin.

2. Şeker, tereyağı ve yumurtaları pürüzsüz olana kadar çırpın. Muzları, vanilyayı ve tarçını ekleyin, çırpmaya devam edin.

3. Başka bir kasede un, kabartma tozu ve tuzu karıştırın. Kuru malzemeleri muzlu karışıma ekleyin ve karıştırın.

4. Karışımı kalıplara dağıtın, 17-20 dk kadar ya da iyice kabarana kadar pişmeye bırakın. 

5. Üstleri için şeker ve tarçını karıştırın. 

6. Her bir muffinin kabaran tepelerini önce erimiş tereyağına batırın sonra da şeker-tarçın karışımına bulayın. Soğumalarını bekledikten sonra servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun. 

Directions

1. Preheat oven to 375 degrees and line a muffin tin with paper liners.

2. Whisk together sugar, butter, and eggs until smooth. Beat in mashed bananas, vanilla and cinnamon.

3. In a separate bowl, whisk together flour, baking soda and salt. Add dry ingredients to wet and stir just until completely combined.

4. Divide batter evenly into muffin tin and bake 17-20 minutes, or until muffins are risen, golden and a tester inserted into muffin comes out dry.

5. Whisk together remaining cinnamon and sugar.

6. Dip each muffin top into the remaining melted butter and roll around in the cinnamon sugar to fully coat. Repeat with rest of muffins. Let cool completely on a wire rack (topping will harden slightly as it cools).

http://www.thelatinkitchen.com/recipe/banana-churro-muffins

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder