29 Ağustos 2014 Cuma

Salmon & herby potato coulibiacs - Somon balıklı, Patatesli Börek




Malzemeler

- 600 g patates ince dilimlenmiş
- 1 büyük soğan, ince doğranmış
- 1 yk zeytinyağı
- 100 ml taze krema
- 100 ml krema
- 4 yk kıyılmış maydanoz
- 4 yk kıyılmış dereotu
- 1 limon kabuğu
- 2 adet  375g'lık milföy hamuru
- Az un
- 650 g derisiz fileto somon, parmak büyüklüğünde doğranmış
- 1 çırpılmış yumurta


Ingredients

- 600g potatoes, thinly sliced
- 1 large onion, thinly sliced
- 1 tbsp olive oil
- 100ml double cream 

- 100ml crème fraîche
- 4 tbsp chopped parsley
- 4 tbsp chopped dill
- zest 1 lemon
- 2 x 375g packs all-butter puff pastry
- a little flour, for dusting
- 650g side of salmon, skinned and pin-boned, cut crossways into 3cm slices, then cut in half lengthways to get thick fingers
- 1 egg, beaten

Hazırlanışı
1. Fırınınızı 180 C'ye ayarlayın. Patates dilimlerini 2-3 suda kaynatın. Sonrasında suyunu süzün ve büyük bir kasede soğumaya bırakın.
2. Soğanı bir tavada 10 dk kadar zeytinyağında kavurun. Biraz soğutun, kremaları, yeşillikleri, limon kabuğunu ilave edin, istediğiniz baharatlarla tatlandırın. Patateslerin üzerine bu karışımı dökün ve yavaşça hepsini karıştırın. Karışımı göz kararı dörde bölün.
3. Milföy hamurlarından birini hafif unlu zeminde 35 x 35 cm olacak şekilde açın ve yağladığınız fırın tepsisine koyun. Kenarından 5 cm boşluk bırakacak şekilde hamurun bir tarafına patatesleri karışımın dörtte birini koyun, üstüne somonun yarısını koyun ve somonun üstüne de tekrar patates karışımının dörtte birini koyun. Hamurun kalan kısmına çırpılmış yumurta sürün ve dolu olan kısmın üstünü kapatın.
4. Diğer milföy hamuru için de aynı işlemi tekrar edin. Bittiğinde börekleri 30 dk buzdolabında bekletin.
5. Buzdolabından çıkardığınız böreklerin üzerine çırpılmış yumurta sürün ve fırında 40dk pişirin. Piştikten sonra 10 dk dinlendirin.

Afiyet olsun.


Directions

1. Heat oven to 180C/160C fan/gas 4. Par-boil the potato slices for 2-3 mins. Drain and set aside in a large bowl.
2. Gently fry the onion in the oil for 10 mins until lightly golden. Cool slightly, then stir in the cream, crème fraîche, herbs, zest and plenty of seasoning. Pour over the potatoes and mix very gently.
3. Roll out one pack of pastry on a lightly floured surface to a 35 x 35cm, then lay on a large baking sheet. Pack ¼ of the potato mixture down one side of the pastry, leaving a 5cm border. Arrange ½ of the salmon on top to cover the potato. Cover the salmon with ¼ of the potato. Brush the pastry all the way round with beaten egg and fold over the pastry. Trim the edges and crimp with your fingers, or seal with a fork. Make decorative fish for the top, if you like.
4. Roll out the remaining pastry and repeat the process, using up the rest of the potato and salmon. Chill for 30 mins.
5. Brush the pastries all over with beaten egg. Bake for 40 mins. Leave to rest for 10 mins if serving hot, or serve cold.

http://www.bbcgoodfood.com/recipes/2762681/salmon-and-herby-potato-coulibiacs

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder