Malzemeler
- 2 bardak un
- 1/2 bardak toz şeker
- 1/2 çk kabartma tozu
- 1/2 bardak erimiş margarin
- 1 yumurta
- 1/4 bardak süt
- 1 çk toz vanilya
Ingredients
- 2 cups flour
- 1/2 cup sugar
- 1/2 teaspoon baking powder
- 1/2 cup shortening
- 1 egg
- 1/4 cup milk
- 1 teaspoon vanilla extract
Hazırlanışı
Ingredients
- 2 cups flour
- 1/2 cup sugar
- 1/2 teaspoon baking powder
- 1/2 cup shortening
- 1 egg
- 1/4 cup milk
- 1 teaspoon vanilla extract
Hazırlanışı
1. Büyük bir kasede un, şeker ve kabartma tozunu karıştırın. Sonrasında margarini ekleyin ve yoğurmaya başlayın. Yumurtayı, sütü ve vanilyayı ilave edin, yumuşak ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun.
2. Hamuru 24 yuvarlak parçaya ayırın. Hamur toplarını çok ince olmamak kaydıyla açın. (Yaklaşık 1 cm kalınlığında)
3. Yağlanmamış, yapışmayan bir tavada orta ateşte 1 dk pişirin, sonra çevirin ve öteki yüzünü de 1 dk kadar pişirin. her iki tarafının da kahverengi olması lazım.
4. Tortillalar sıcakken yumuşak, soğuduklarında sert olurlar. 3-4 gün saklayabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Directions
1. In large bowl, mix flour, sugar, and baking powder. Add shortening and mix well, working dough with your hands. Add egg, milk, and vanilla and knead until dough is smooth but not sticky.
2. Divide dough into 24 small, round pieces. Press with tortilla press until 3’ wide and 1/4’ thick.
3. Cook over medium heat on un-greased griddle 1 minute and then turn with spatula and cook another minute. Tortilla should be nicely browned on both sides.
4. Place on wire rack and let cool. Tortillas are soft when warm but harden to crisp when cool. Store in tin 3-4 days.
http://www.thelatinkitchen.com/recipe/tortillas-de-azucar-sugar-tortillas
2. Divide dough into 24 small, round pieces. Press with tortilla press until 3’ wide and 1/4’ thick.
3. Cook over medium heat on un-greased griddle 1 minute and then turn with spatula and cook another minute. Tortilla should be nicely browned on both sides.
4. Place on wire rack and let cool. Tortillas are soft when warm but harden to crisp when cool. Store in tin 3-4 days.
http://www.thelatinkitchen.com/recipe/tortillas-de-azucar-sugar-tortillas
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder