28 Ocak 2015 Çarşamba

Calabacitas Rellenas - Kabak Sandalları



Çok çok hafif bir aperatif ya da meze olarak düşünebilirsiniz kabak sandallarını. Hem yapımı da kolay ve oldukça besleyici.

Malzemeler

- 6 kabak, boyuna ikiye bölünmüş
- 2 yk tereyağı
- 1 bardak rende mozerella veya beyaz peynir
- 1/2 çk tuz
- 1/4 çk karabiber
- 1/2 çk mercanköşk

Ingredients

- 6 white zucchini, sliced lengthwise
- 2 tablespoons butter, melted
- 1 cup shredded mozzarella or brick cheese
- 1/2 teaspoon kosher salt
- 1/4 teaspoon black pepper
- 1/2 teaspoon Mexican Oregano

Hazırlanışı

1. Kabakları yıkayın, uzunlamasına ortadan bölün. İçlerini çıkartın, sandal şekline getirin.

2. Kabakların kenarlarına erimiş tereyağı sürün ve 175C'lik fırında 10 dk kadar pişirin. 

3. Kabaklar pişerken çıkardığınız içleri kabaca doğrayın ve bir kaseye alın. İçerisine peynir, kalan erimiş tereyağı, tuz, karabiber ve mercanköşkü ilave edin. 

4. Kabakları fırından çıkarın, ortalarına karışımdan koyun, üzerilerine hafif bastırarak taşmalarını engelleyin.

5. Fırının derecesini 190'a yükseltin. 10-15 dk, peynirler eriyerek kahverengileşinceye kadar pişirin. Sıcak servis yapın. 

Afiyet olsun.

Directions

1. Wash zucchini, trim both ends, and slice in half lengthwise. Using melon baller, scoop out flesh, leaving 1/8” thick walls. Reserve trimmings.

2. Brush edges of zucchini halves with a bit of the melted butter and bake, cut side down, in a 350°F oven for 10 minutes.

3. While zucchini is baking, chop trimmings roughly and place in a medium bowl. Add the cheese, remaining melted butter, salt, pepper and oregano.

4. Fill zucchini halves with this mixture, tamping down so they don’t overflow.

5. Increase oven temperature to 375°F. Bake zucchini for 10-15 minutes, or until cheese is melted and is starting to brown. Serve hot.

http://www.thelatinkitchen.com/recipe/calabacitas-rellenas












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder