23 Ocak 2015 Cuma

Almendras Garapiñadas - Badem Şekerlemeleri



Malzemeler


- 1 bardak şeker
- 1/4 bardak su
- 1 yk toz tarçın
- 1 çk vanilya
- 4 bardak çiğ badem

Ingredients



- 1 cup sugar
- 1/4 cup water
- 1 tablespoon ground cinnamon
- 1 teaspoon vanilla
- 4 cups raw whole almonds

Hazırlanışı

1. Bir tencerede şeker, su, tarçın ve vanilyayı karıştırarak ısıtın. Yüksek ısıda kaynamaya başlayınca bademleri ekleyin.

2. Altını orta ateşe getirin, tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak bademlerin şekerle kaplanmasını sağlayın. Yaklaşık 10dk böyle devam ederek tüm suyun çekildiğinden ve bademlerin kuru göründüğünden emin olun.

3. Altını biraz daha kısarak bu sefer şekerlerin erimesi için yine karıştırarak 10-15 dk ocakta tutun.

4. Sonrasında bademleri bir fırın tepsisine ya da tepsiye alın, birbirlerine yapışmamalarını sağlamak için ayırarak soğumaya bırakın. 

Afiyet olsun. 

Directions

1. In large, heavy pot, combine sugar, water, cinnamon and vanilla. Bring to a boil over high heat and then add almonds.

2. Lower heat to medium high and stir constantly with a wooden spoon until the sugar coats the almonds and looks dry, about 10 minutes.

3. Turn heat to medium low and continue stirring until the sugar begins to melt again and becomes glossy. This could take another 10-15 minutes.

4. Turn out almonds onto a greased baking tray or a silicone pastry mat, and toss them continuously as they cool, otherwise, they will all stick together.

5. Store in a tin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder