30 Ocak 2015 Cuma

Balsamic Glazed Pearl Onions - Balsamik sirkeli Arpacık Soğanlar


Malzemeler

- 250 g kadar arpacık soğan
- 2 yk tuzsuz tereyağı
- 1/2 bardak tavuk suyu
- 1/4 bardak balsamik sirke
- Tuz ve çekilmiş karabiber

Ingredients

- 2 (10-ounce) bags pearl onions, red and/or white
- 2 tablespoons unsalted butter
- 1/2 cup chicken stock
- 1/4 cup balsamic vinegar
- Kosher salt and freshly ground black pepper

Hazırlanışı

1. Bir tencerede biraz su kaynatın. Soğanları ilave edin ve 3 dk için pişirin. Sonrasında süzün ve soğuk su içerisine alın. Başını kestiğiniz soğanların nazikçe kabuklarını soyun.

2. Bir tavada tereyağını orta ateşte eritin. Soğanları ilave edin birkaç dk soteleyin. 

3. Tavuk suyunu ve balsamik sirkeyi ilave edin, tavanın kapağını kapatın. Ocağın altını iyice açın ve tavadaki sıvıları 10 dk kadar kaynatın. Sonrasında ağzını açın, 3-5 dk sosu koyulaşana kadar pişirin. 

4. Ocaktan alın ve baharatlarını ekleyin. 

Afiyet olsun.

Directions

1. Bring a pot of water to a boil. Add onions and cook for 3 minutes. Drain and rinse with cold water. Cut off the root end and gently squeeze from the tip to remove the outer peel. (I place the cut end against my knife while squeezing to prevent the onion layers from separating.)

2. In a large skillet or braising pan, melt the butter over medium heat until foamy. Add the onions and sauté for one minute. 

3. Add the chicken stock and balsamic vinegar to the onions and cover. Increase heat to high and bring the mixture to a boil; cook for 10 minutes. Remove the cover and continue to cook until the sauce is very thick and glossy, approximately 3-5 minutes.

4. Remove from heat and season with salt and pepper to taste. (You can garnish with freshly chopped herbs, if desired.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder