Malzemeler
- 1 kg patates, soyulmuş ve kabaca doğranmış
- 1/3 bardak zeytinyağı
- 1/2 bardak çekirdekleri çıkarılmış siyah zeytin, doğranmış
- 1/3 bardak ince kıyılmış maydanoz
- 2 yk limon suyu
- 2 yk balsamik sirke
- 2 yk kapari
Ingredients
- 1kg Red Delight potatoes, coarsely chopped
- 80ml (1/3 cup) extra virgin olive oil
- 80g (1/2 cup) pitted kalamata olives, finely chopped
- 1/3 cup chopped fresh continental parsley
- 2 tablespoons fresh lemon juice
- 2 tablespoons white balsamic vinegar
- 2 tablespoons drained baby capers, chopped
Hazırlanışı
1. Fırınınızı 220 C'ye ayarlayın. Fırın tepsisinin üzerine yağlı kağıt serin. Yağın yarısı ile doğradığınız patatesleri yağlayın, fırın tepsisine yayın. Yaklaşık 30-40 dk altın rengi olana kadar pişirin. Pişen patatesleri büyük bir kaseye alın.
2. Zeytinleri, maydanozları, limon suyunu, balsamik sirkeyi, kaparileri ve kalan zeytinyağını karıştırın.
3. Bu karışımın 2/3'ünü patatesler ile karıştırın. Servis kabına patatesleri alın. Kalan karışımı da üzerine gezdirin.
Afiyet olsun.
Directions
1. Preheat oven to 220°C. Line a large baking tray with non-stick baking paper. Place the potato on the prepared tray. Drizzle over half the oil. Bake for 45 minutes or until tender and golden. Transfer to a large bowl.
2. Meanwhile, combine the olives, parsley, lemon juice, vinegar, capers and remaining oil in a small jug.
3. Add two-thirds of the olive mixture to the potatoes. Toss to combine. Transfer to a serving platter. Drizzle over the remaining olive mixture.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder