3 Şubat 2015 Salı

Borani - Spinach Borani


Malzemeler

- 1 kg ıspanak
- 2/3 çay bardağı pirinç
- 1 soğan
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 diş sarımsak
- 1 çay bardağı sıcak su
- Tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker

Üzeri için

- 1 su bardağı sarımsaklı yoğurt
- Kırmızı pul biber


Ingredients

- 1 kg spinach
- 1/3 cup rice
- 1 onion
- 1 tea cup oliveoil
- 1 garlic clove
- 1 tea cup hot water
- Salt
- 1 dsp granulated sugar


For top 

- 1 cup yoghurt with garlic
- Red pepper flakes

Hazırlanışı

1. Ispanakları yıkayıp doğrayın. 


2. Soğanı küp şeklinde doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. İnce doğranmış sarımsak ekleyip karıştırın. 

3. Ispanak, tuz ve şekeri ilave edin. Pirinci yıkayıp ıspanağa ekleyin. Sıcak su ilave edin ve kapağı kapalı olarak kısık ateşte 20 dakika pişirin. 

4. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve pul biber gezdirip servis yapın. 

Directions

1. Wash spinach and chop thinly.

2. Chop onion into small cubes and fry in a saucepan with olive oil for a few minutes. Than add chopped garlic and stir.

3. Add spinach, salt and sugar. Wash rice, drain and add to spinach. Pour hot water and cover the pan. Cook for 20 minutes.

4. Serve with yoghurt with garlic on the meal and sprinkle red pepper flakes.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder