9 Şubat 2015 Pazartesi

roasted tomato caprese grilled cheese - Izgara Domates ve Peynir Sandviçleri



Malzemeler


- 3 domates (1,5cm eninde dilimlenmiş)
- 1-2 yk zeytinyağı
- 1/2 çk tuz
- 1/2 çk karabiber
- 1/2 bardak balsamik sirke
- 1-2 top mozarella peyniri
- 6-7 taze fesleğen yaprağı
- 4 dilim tahıllı ekmek

Ingredients

- 3 tomatoes (vine or roma), sliced about 1/2 inch thick
- 1-2 tablespoons olive oil
- 1/2 teaspoon salt
- 1/2 teaspoon pepper
- 1/2 cup balsamic vinegar
- 2-3 ounces fresh mozzarella
- 6-7 basil leaves
- 4 slices seedy bread

Hazırlanışı

1. Fırınınızı 160 C'ye ayarlayın. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Domates dilimlerine zeytinyağı serpiştirin, tuz ve karabiberleyin. 45-50 dk fırınlayın.

2. Domatesler pişerken, sirkeyi bir sos tenceresine dökün, altını yakın ve kaynatın. 10-15 dk sirke yarı seviyesine inene kadar kaynatın. Ocaktan alın ve beklemeye bırakın.

3. Orta ateşte ızgara tavasını ısıtın. Ekmek dilimlerinin her iki tarafına zeytinyağı sürün. 2 ekmek diliminin arasına birer dilim mozarella peyniri ve domates, biraz da fesleğen yaprağı koyun. Her iki tarafını da tavada kızartın. 

4. Ocaktan alır almaz üzerlerine balsamik sosu dökün ve hemen servis yapın.

Afiyet olsun.

Directions


1. Preheat oven to 325 degrees. Place tomatoes on a nonstick baking sheet and drizzle with olive oil, salt and pepper. Roast for 45-50 minutes. 

2. While tomatoes are roasting, add vinegar to a small saucepan and bring to a boil. Reduce to a very low simmer and cook for 10-15 minutes, until liquid reduces by about half and is slightly syrupy. Remove from heat, pour vinegar in a bowl or glass to pour, and let sit.

3. Once tomatoes are finished, heat a large griddle or skillet over medium heat. Brush the outsides of each slice of bread with olive oil, then place mozzarella on one slide, followed by tomatoes, basil (feel free to shred it if you’d like), more tomatoes and more mozzarella. 

4. Cook until cheese is melty and each side is golden, about 5 minutes per side. Serve immediately drizzle with balsamic.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder