9 Şubat 2015 Pazartesi

Balsamic and Honey Chicken Skewers - Balsamik Sirke ve Ballı Tavuk Şişleri



Malzemeler

- 2 parça derisiz tavuk göğsü
- 2 yk balsamik sirke
- 1 yk zeytinyağı
- 1 diş sarımsak, ezilmiş
- 3 yk bal
- 1 yk taze biberiye, parçalanmış
- Tuz ve taze çekilmiş karabiber

Ingredients 

- 1 pound boneless, skinless chicken breasts, about 2 breasts
- 2 tablespoons balsamic vinegar 
- 1 tablespoon extra virgin olive oil
- 1 clove garlic, minced
- 3 tablespoons honey, divided
- 1 teaspoon fresh rosemary, minced, plus more for garnish
- kosher salt and freshly ground black pepper

Hazırlanışı

1. 3-5 adet çöpşişi içi su dolu bir kapta yaklaşık 30 dk bekletin. 

2. Tavuk göğüslerini irice kuşbaşı şeklinde doğrayın. 

3. Bir kasede balsamik sirke, zeytinyağı, sarımsak, 1 yk bal ve 1 yk biberiyeyi karıştırın. Tuz ve karabiber ilave edin. tavuk parçalarını bu karışıma bulayın ve buzdolabında 1-2saat bekletin.

4. Izgara tavanızı ısıtın ya da mangalı hazırlayın. Tavuk parçalarını şişlere dizin. Izgara tavanızı zeytinyağı ile yağlayın. 

5. Tavukları çevirerek pişirin. Çevirdikçe kalan balı da üzerlerine sürmeye devam edin. 

6. Tavuk şişler piştikten sonra 2-3 dk dinlendirin, sonrasında servis yapın. 

Afiyet olsun. 

Directions
1. Gather 3-5 wooden skewers and place in a shallow plate with water for 30 minutes.
2. Trim the chicken breasts of any extra fat. Cut into 1 inch chunks and set aside.
3. In a medium size mixing bowl, whisk the balsamic vinegar, extra virgin olive oil, garlic, 1 tablespoon honey and 1 teaspoon rosemary plus a generous pinch of kosher salt and freshly ground black pepper. Add the chunks of chicken breast and refrigerate for 1-2 hours.
 
4. Preheat the grill to high. Thread the chunks of chicken onto the wooden skewers.
Spray the grill with non-stick cooking spray or olive oil. Reduce the heat to medium-high. 

5. Cook the chicken for 3-5 minutes on each side, basting the chicken with the remaining honey. Continue turning until chicken is cooked though, about 10 minutes or until chicken is opaque.
6. Let sit for 2-3 minutes and serve. Drizzle with more honey and fresh rosemary if you'd like.

http://www.foodiecrush.com/2014/05/balsamic-and-honey-chicken-skewers-and-introducing-hatchery/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder