25 Mart 2014 Salı

Chunky minestrone soup - Makarnalı Sebze Çorbası



Malzemeler

- 3 büyük doğranmış havuç
- 1 büyük doğranmış soğan
- 4 doğranmış kereviz sapı
- 1 yk zeytinyağı
- 2 diş rendelenmiş sarımsak
- 2 küçük doğranmış patates
- 2 yemek kaşığı domates püresi
- 2 L sebze suyu
- 400g doğranmış domates
- 400g kurufasülye(konserve ya da pişmiş)
- 140g ortadan bölünmüş spagetti makarna
- 1⁄2 doğranmış karalahana


Ingredients

- 3 large carrots, roughly chopped
- 1 large onion, roughly chopped
- 4 celery sticks, roughly chopped
- 1 tbsp olive oil
- 2 garlic cloves, crushed
- 2 large potatoes, cut into small dice
- 2 tbsp tomato purée
- 2 l vegetable stock
- 400g can chopped tomatoes
- 400g can butter or cannellini beans
- 140g spaghetti, snapped into short lengths
- 1⁄2 head Savoy cabbage, shredded
- crusty bread, to serve
Hazırlanışı

1. Mutfak robotuna havuçları, soğanı ve kereviz saplarını koyarak parçalayın. 
2. Yağ kızdırdığınız tencereye bu sebzeleri, sarımsağı ve patatesleri ekleyin ve 5 dk yüksek ateşte yumuşayana kadar pişirin.
3. Domates püresini, doğranmış domatesleri ve sebze suyunu ekleyin. Kaynamaya başlayınca altını kısın, tencerenin kapağını kapatın ve 10 dk kaynatın.
4. Kurufasülyeyi ve makarnayı ekleyin, son 2.dakikada lahanaları eklemek üzere 10dk daha pişirin.


Directions

1. In a food processor, whizz the carrots, onion and celery into small pieces. 
2. Heat the oil in a pan, add the processed vegetables, garlic and potatoes, then cook over a high heat for 5 mins until softened.
3. Stir in the tomato purée, stock and tomatoes. Bring to the boil, then turn down the heat and simmer, covered, for 10 mins.
4. Tip in the beans and pasta, then cook for a further 10 mins, adding the cabbage for the final 2 mins. Season to taste and serve with crusty bread.

http://www.bbcgoodfood.com/recipes/4807/chunky-minestrone-soup

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder