Malzemeler
- 1/3 bardak tereyağı
- 1/4 bardak şeker
- 1 yumurta
- 1 bardak un
-1/2 çk kabartma tozu
Dolgusu için;
- 2 yumurta
- 3 yk şeker
- 1 bardak yoğurt
- 3 yk limon suyu
- 1 çk vanilya
- 2 bardak donmuş ya da taze yabanmersini
Ingredients
- 1/3 cup butter or 1/3 cup margarine
- 1/4 cup sugar
- 1 egg
- 1 cup flour
- 1/2 teaspoon baking powder
- 2 eggs
- 3 tablespoons sugar
- 1 cup plain yogurt
- 3 tablespoons fresh lemon juice
- 1 teaspoon vanilla extract
- 2 cups blueberries, fresh or frozen
Hazırlanışı
1. Turta kabını yağlayıp unlayın. Fırınınızı 180 C'ye ayarlayın.
2. Tereyağı ve şekeri çırpın, yumurtayı kırın ve çırpmaya devam edin.
3. Un ve kabartma tozunu da ekleyerek yumuşak bir hamur elde edene kadar karıştırın.
4. Ellerinizle hamuru tart kalıbının altına ve kenarlarına iyice yayın. Siz dolgusunu hazırlayana kadar buzdolabında bekletin.
5. Dolgu için belirtilen malzemelerden yabanmersini dışındakileri pürüzsüz kıvama gelene kadar karıştırın.
6. Yabanmersini eklediğiniz karışımı turta kabına yayın, yabanmersinlerinin düzgün dağılmasına özen gösterin.
7. 50-60 dk üstü kahverengileşinceye kadar pişirin. Soğuk servis yapın.
Afiyet olsun.
Directions
- 1/4 bardak şeker
- 1 yumurta
- 1 bardak un
-1/2 çk kabartma tozu
Dolgusu için;
- 2 yumurta
- 3 yk şeker
- 1 bardak yoğurt
- 3 yk limon suyu
- 1 çk vanilya
- 2 bardak donmuş ya da taze yabanmersini
Ingredients
- 1/3 cup butter or 1/3 cup margarine
- 1/4 cup sugar
- 1 egg
- 1 cup flour
- 1/2 teaspoon baking powder
- 2 eggs
- 3 tablespoons sugar
- 1 cup plain yogurt
- 3 tablespoons fresh lemon juice
- 1 teaspoon vanilla extract
- 2 cups blueberries, fresh or frozen
Hazırlanışı
1. Turta kabını yağlayıp unlayın. Fırınınızı 180 C'ye ayarlayın.
2. Tereyağı ve şekeri çırpın, yumurtayı kırın ve çırpmaya devam edin.
3. Un ve kabartma tozunu da ekleyerek yumuşak bir hamur elde edene kadar karıştırın.
4. Ellerinizle hamuru tart kalıbının altına ve kenarlarına iyice yayın. Siz dolgusunu hazırlayana kadar buzdolabında bekletin.
5. Dolgu için belirtilen malzemelerden yabanmersini dışındakileri pürüzsüz kıvama gelene kadar karıştırın.
6. Yabanmersini eklediğiniz karışımı turta kabına yayın, yabanmersinlerinin düzgün dağılmasına özen gösterin.
7. 50-60 dk üstü kahverengileşinceye kadar pişirin. Soğuk servis yapın.
Afiyet olsun.
Directions
1. Butter and flour a 9 inch pie pan. Preheat over to 350°F.
2. For the crust: Cream the butter and sugar.
3. Add the egg and blend well.
4. Combine the flour and baking powder and mix them into the wet ingredients to form a soft dough.
5. With floured fingers, pat the sticky dough into the bottom of the pie pan. Push the dough up the sides of the pan.
6. Refrigerate as you make the filling.
7. Filling: Mix all the filling ingredients, except the blueberries until smooth.
8. Put the berries into the pie shell and gently pour in the filling so the berries are coated and evenly distributed.
9. Bake for 50-60 minutes until the crust is browned and the custard has set.
10. Chill well.
http://www.food.com/recipe/blueberry-yogurt-pie-134765?photo=23322
3. Add the egg and blend well.
4. Combine the flour and baking powder and mix them into the wet ingredients to form a soft dough.
5. With floured fingers, pat the sticky dough into the bottom of the pie pan. Push the dough up the sides of the pan.
6. Refrigerate as you make the filling.
7. Filling: Mix all the filling ingredients, except the blueberries until smooth.
8. Put the berries into the pie shell and gently pour in the filling so the berries are coated and evenly distributed.
9. Bake for 50-60 minutes until the crust is browned and the custard has set.
10. Chill well.
http://www.food.com/recipe/blueberry-yogurt-pie-134765?photo=23322
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder