10 Ekim 2014 Cuma

Vegetable Rolls with Cheese - Peynirli Sebze Rulo

Peynir soslu sebze rulo

Malzemeler


- 2 patlıcan
- 2 kabak
- 3 salçalık kırmızıbiber
- 50 gr çam fıstığı
- 6 yemek kaşığı zeytinyağı
- 100 gr lor peyniri
- Fesleğen yaprakları

Ingredients


- 2 aubergines
- 2 zucchinis
- 3 red pepper
- 50g pine nut
- 6 tbsp oliveoil
- 100g whey cheese(quark cheese)
- Basil leaves

Hazırlanışı


1. Çam fıstıklarını çok az yağ eklenmiş tavada kavurun. 
2. Patlıcan, kabak ve biberleri yıkayıp kurulayın. Biberlerin sap kısımları ve çekirdeklerini temizleyip uzunlamasına ortadan ikiye kesin. Kenarlarını hafifçe keserek düz parçalar elde edin. Patlıcan ve kabaklarını sap kısımlarını kesip uzunlamasına ortadan ikiye kesin. Yuvarlak kısımları keserek düz parçalar elde edin. 
3. Sebzelerin üzerine zeytinyağı sürüp fırının ızgarasında pişirin. Birer parça patlıcan, kabak ve biberi üst üste yerleştirin. Biberlerin üzerine lor peyniri ekleyip çam fıstığı serpin.
4. Sebzeleri kaymayacak şekilde sabitleyip rulo şeklinde sarın. Fesleğen yapraklarıyla süsleyip servis yapın.

Directions

1. Toss pine nuts on a saucepan with a little olive oil.
2. Wash aubergines, zucchinis and peppers. Cut peppers stalks and seed. Cut long and flat pieces. Cut aubergines and zucchinis stalks and cut into long and flat pieces.
3. Baste olive oil to vegetables and place them in the oven and cook. After all vegetables are cooked, first lay a aubergine piece, put a zucchini piece on it, than red pepper, cheese and sprinkle pine nuts. 
4. Roll the vegetables , serve with basil leaves.

Bon appetite.  

http://www.elele.com.tr/yemek/turk-mutfagi/peynir-soslu-sebze-rulo-HaberDetay-7643

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder