Çoğumuzun bayıla bayıla patatesleri ve her türlü kızartmaları bandığı lezzet. Evinizde en doğal halini yapabilmek büyük bir zevk.
Malzemeler
- 1 küçük soğan, ince kıyılmış
- 3 diş sarımsak (ezilmiş)
- Zeytinyağı
- 1 acı kırmızı biber, ince kıyılmış
- 1 çk rezene tohumu (havanda ezilmiş)
- 55g esmer şeker
- 50 ml soya sos (damak tadınıza göre daha az kullanabilirsiniz)
- 300 ml ketçap
- Tuz ve karabiber
Ingredients
- 1 small onion, chopped
- 3 cloves garlic, crushed
- olive oil
- 1 red chilli, finely chopped
- 1 tsp fennel seeds, crushed
- 55g/2oz dark brown sugar
- 50ml/1¾fl oz dark soy sauce
- 300ml/10fl oz tomato ketchup
- salt and pepper
Hazırlanışı
1. Bir tavada soğan ve sarımsakları zeytinyağında biber, rezene tohumları ve şeker ile kızartın.
2. Soya sosunu ve ketçapı ilave edin, tuz ve karabiber ile tatlandırın.
3. Birkaç dk kaynatın ve koyulaşmasını bekleyin.
Afiyet olsun.
Directions
1. Fry the onion and garlic in olive oil with the chilli, fennel seeds and sugar.
2. Add the soy sauce and ketchup and season with salt and pepper.
3. Bring to the boil and simmer for a few minutes to combine the flavours. Use as a dip or to coat spare ribs, chicken or sausages.
http://www.bbc.co.uk/food/recipes/bbqsauce_4973
Directions
1. Fry the onion and garlic in olive oil with the chilli, fennel seeds and sugar.
2. Add the soy sauce and ketchup and season with salt and pepper.
3. Bring to the boil and simmer for a few minutes to combine the flavours. Use as a dip or to coat spare ribs, chicken or sausages.
http://www.bbc.co.uk/food/recipes/bbqsauce_4973
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder