25 Ağustos 2014 Pazartesi

Lemon Yogurt Cake - Limonlu Kek

Lemon Yogurt Cake

Limon tadını kekte hep çok sevmişimdir. Çok taze bir hava verir. Hep bakmışımdır şöyle güzel bir limonlu kek bulsam diye. Sanırım en beğendiğim bu olmuş ki burada yerini almış. 

Malzemeler

- 1,5 bardak un
- 2 yk kabartma tozu
- 1/2 çk tuz
- 1 bardak yoğurt
- 1 Tam + 1/3 bardak şeker
- 3 büyük yumurta
- 2 çk rende limon kabuğu
- 1/2 çk vanilya
- 1/2 bardak sıvıyağ
- 1/3 bardak limon suyu

Sosu için

- 1 bardak pudra şekeri
- 2 yk limon suyu

Ingredients


- 1 1/2 cups all-purpose flour

- 2 teaspoons baking powder

- 1/2 teaspoon kosher salt

- 1 cup plain whole-milk yogurt

- 1 1/3 cups sugar, divided

- 3 extra-large eggs

- 2 teaspoons grated lemon zest (2 lemons)

- 1/2 teaspoon pure vanilla extract

- 1/2 cup vegetable oil

- 1/3 cup freshly squeezed lemon juice



For the glaze:

- 1 cup confectioners' sugar

- 2 tablespoons freshly squeezed lemon juice

Hazırlanışı

1. Fırınınızı 180C'ye ayarlayın. Baton kek kalıbını yağlayıp unlayın.
2. Un, kabartma tozu, tuzu bir kasede karıştırın. Başka bir kasede yoğurt, 1 bardak şeker, yumurtalar, limon kabuğu ve vanilyayı çırpın. Sıvı karışıma katıları karıştırarak ilave edin. Sıvıyağı ekleyin, karıştırın. Karışıma kalıba dökün ve 50 dk pişmeye bırakın. 
3. 1/3 bardak limon suyu ve 1/3 bardak şekeri, şeker eriyene kadar ısıtın. Soğumaya bırakın.
4. Kek piştikten sonra 10 dk soğumaya bırakın. Hala ılıkken limon-şeker karışımını üzerine dökün ve çekmesini bekleyin. Soğumaya bırakın.
5. Sos için pudra şekeri ve limon suyunu karıştırın, servisten önce kekin üzerine dökün. 

Afiyet olsun.

Directions

1. Preheat the oven to 350 degrees F. Grease an 8 1/2 by 4 1/4 by 2 1/2-inch loaf pan. 

2. Line the bottom with parchment paper. Grease and flour the pan.
3. Sift together the flour, baking powder, and salt into 1 bowl. 
4. In another bowl, whisk together the yogurt, 1 cup sugar, the eggs, lemon zest, and vanilla. Slowly whisk the dry ingredients into the wet ingredients. With a rubber spatula, fold the vegetable oil into the batter, making sure it's all incorporated. 
5. Pour the batter into the prepared pan and bake for about 50 minutes, or until a cake tester placed in the center of the loaf comes out clean.
6. Meanwhile, cook the 1/3 cup lemon juice and remaining 1/3 cup sugar in a small pan until the
sugar dissolves and the mixture is clear. Set aside.
7. When the cake is done, allow it to cool in the pan for 10 minutes. Carefully place on a baking
rack over a sheet pan. While the cake is still warm, pour the lemon-sugar mixture over the cake
and allow it to soak in. Cool.
8. For the glaze, combine the confectioners' sugar and lemon juice and pour over the cake.


http://www.foodnetwork.com/recipes/ina-garten/lemon-yogurt-cake-recipe.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder