22 Eylül 2014 Pazartesi

Dates with Almonds and Hazelnuts - Bademli ve Fındıklı Hurmalar

Bademli ve Fındıklı hurmalar

Malzemeler


- 15 adet iri hurma
- Kabuksuz badem
- Kavrulmuş fındık

Üzeri için

- Kaymak

Ingredients


- 15 big date
- Almonds without bark
- Roasted hazelnut

For top

- Cream

Hazırlanışı 


1. Hurmaların çekirdeklerini çıkartın ve geniş bir kaseye alın. Üzerine kaynar su ekleyip 15 dakika kadar bekleyin, süzün. 
2. Hurmaların bir kısmının içini bademle, bir kısmının içini fındıkla doldurun ve küçük bir fırın kabına dizin. (Bademleri kavurursanız daha lezzetli olur). 
3. Islattığınız suyun kalanından bir bardağını hurmaların üzerine dökün. 
4. Önceden ısıtılmış180 dereceli fırında 15 dakika kadar pişirin. Kaymakla servis edin. 

Directions


1. Remove dates seeds and put them to a wide bowl. Pour boiled water over them and wait for about 15 minutes, then drain. 
2. Fill half of dates with almonds and rest with hazelnuts. Aline them to a small baking tray. (If you can roast the almonds they will be more delicious)
3. Pour 1 cup drained water to baking tray.
4. Bake for 15 minutes in a 180C oven. Serve with cream.

Bon appetite.


http://www.elele.com.tr/yemek/turk-mutfagi/bademli-ve-findikli-hurmalar-HaberDetay-1825

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder