Malzemeler
- 250 Gr Dana Kıyma
- 1 Dilim Ekmek İçi
- 1 Çay kaşığı Karabiber
- 2 Kg Pırasa
- 3 Su bardağı Sıvı Yağ
- 1 Çay kaşığı Tuz
- 2 Su bardağı Un
- 1 Adet Yumurta
Ingredients
- 250g ground meat
- 1 slice of bread
- 1 tsp blackpepper
- 2 kg leeks
- 3 cups liquid oil for frying
- 1 tsp salt
- 2 cups flour
- 1 egg
1. Temizlenen pırasalar 1’er santim genişliğinde yuvarlak dilimler halinde doğranır.
2. Orta ocak ateşinde düdüklü tencereye 1 litre su koyarak dilimlenmiş pırasalar konur ve buharı çıktıktan sonra 15-20 dakika daha pişirilir. Pırasalar yumuşadıktan sonra süzgeçte süzülmeye ve soğumaya bırakılır.
3. Plastik bir kaba 250 gram dana kıyma, 1 dilim ıslatılmış ekmek içi (beyaz ekmek tercih sebebidir), 1 çay kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı karabiber ve avucumuzda iyice sıkıp suyunu süzdüğümüz pırasalar da eklenerek iyice yoğrulur. Yoğrulma süreci ortalama 3 dakikanızı alır.
4. Bir kaba 2 bardak un koyulur diğer bir kaba da 1 yumurta, 1 yemek kaşığı su konularak çırpılır.
5. Harcımızdan avuç içi büyüklüğünde parçalar koparılarak yassı ancak tombul köfteler haline getirilir.
6. Hazırlanan köfteler un kabında una sonra yumurtaya bulandırılıp derin bir tavada 3 bardak sıvı yağ konarak yüksek ocak ateşte kızartılır. Ortalama 3-4 dakika kızarana kadar pişirilip servis tabağına alınabilir.
Directions
1. Wash leeks and slice about 1cm.
2. Put leeks to pressure cooker with 1 lt water, cook on medium heat about 20-25 minutes.
After that strain leeks and place to get cold.
3. Put ground meat, wetted bread slice, salt, blackpepper and well drained with hands leeks to a bowl and knead.
4. Put flour to a pot. Beat egg with 1 tbsp water in another pot.
5. Use a tbsp to scoop up enough leek mixture to form a ball about the size of a large walnut. Make the balls flatten.
6. Cover balls with flour first than egg and fry on high heat. Fry about 3-4 minutes and take the balls to service plate.
Bon appetite.
http://www.yemek-tarifleri.com/pirasa-koftesi.html
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder