22 Eylül 2014 Pazartesi

Kavurma - Braised Meat



Malzemeler

- 1 kg kuzu but
- 100 gr kuyruk yağı
- Tuz Karabiber Kekik


Ingredients

- 1kg lamb's quarter
- 100g tail fat
- Salt, blackpepper, thyme

Hazırlanışı

1. Kuyruk yağını küçük parçalar şeklinde doğrayın ve tencereye alarak orta ateşte yağını salana kadar kavurun.
2. Eti küçük parçalar şeklinde doğrayıp yağa ekleyin.
3. Tencerenin kapağı kapalı olarak kısık ateşte yaklaşık 1 saat pişirin.
4. Etler pişince tuz, karabiber ve kekikle tatlandırın. Sıcak servis yapın.


Directions

1. Cut tail fats into small pieces, put them to pot and heat it on a medium heat. Roast for 2-3 minutes.
2. Cut meat into small pieces and add to the pot.
3. Close the cover and cook for 1 hour on a low heat.
4. After meat cooked add salt, blackpepper and thyme. Serve warm.

Bon appetite.

http://www.elele.com.tr/yemek/turk-mutfagi/kavurma-HaberDetay-3530

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder