19 Eylül 2014 Cuma

Van Usulü Ciğer Tablama Tarifi - Liver Meatballs

Van Usulü Ciğer Tablama

Malzemeler
- 3 Su bardağı İnce Bulgur 
- 1 Çay kaşığı Karabiber 
- 1 Tatlı kaşığı Kırmızı Pul Biber 
- 2 Adet Kuru Soğan 
- 1 Kg Kuzu Cigeri 
- 4 Yemek kaşığı Margarin 
- 1 Tatlı kaşığı Reyhan 
- Kararında Tuz


Ingredients

- 3 cups fine bulgur
- 1 tps black pepper
- 1 dsp red pepper flakes
- 2 onions
- 1kg lamb liver
- 4 tbsp butter
- 1dsp purple basil
- Salt

Hazırlanışı
1. Ciğer iyice yıkandıktan sonra kıyma makinesinde ya da robotta çekilir. Köftelik ince bulgur, ince doğranmış soğan, kuru reyhan, pulbiber, karabiber ve tuz ilave edilir ve iyice yoğurulur. 
2. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp yuvarlandıktan sonra avuç içinde bastırılarak yassılaştırılır. 
3. Derin tencerede su ve tuz kaynatılır. Tablamalar suya atılıp haşlanır ve tencereden alınıp servis tabağına dizilir.
4. Margarin eritilip pulbiber yakıldıktan sonra tablamaların üzerine gezdirilir.

Directions

1. Wash the liver well. Put it to food processor and run it until the liver becomes ground meat. Add fine bulgur, finely chopped onions, purple basil, red pepper flakes, balck pepper and salt. Knead until all are finely mixed.
2. Pull off walnut sieze pieces from mixture and roll on hands, press for make flat meatballs.
3. Put water on a pot with salt, heat until it boils. Boil the meatballs, after that take them to serving platter.
4. Melt the butter in a soucepan, add red pepper flakes and pour on the meatballs.

Bon appetite

http://www.yemek-tarifleri.com/van-usulu-ciger-tablama.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder