Malzemeler
- 6-8 büyük boy mantar
- 50 gr. tereyağı
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 4 diş dövülmüş sarımsak
- Tuz Karabiber
- 1 demet ince doğranmış taze soğan
- 75 gr. beyaz peynir (isteğe göre farklı çeşit peynirler de kullanabilirsiniz)
- 1 çorba kaşığı ince doğranmış nane
Ingredients
- 6-8 large mushrooms
- 50g butter
- 2 tbsp oliveoil
- 4 cloves garlic (crushed)
- Salt, blackpepper
- 1 teacup thinly chopped scallion
- 75g feta cheese(you can use another cheese as you wish))
- 1 tbsp thinly chopped mint
Hazırlanışı
1. Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıtın.
2. Mantarları temizleyip kurulayın, saplarını çıkarıp fırın tepsisine ters çevirip yerleştirin.
3. Bir kapta peynir, tereyağı, sarımsak ve karabiberi karıştırın. Doğradığınız soğanların bir bölümünü kenara ayırın, bir bölümünü karışımın içine ekleyin.
4. Mantarları bu karışımla doldurun. Üzerlerine hafifçe tuz ekin. (Tuzun oranını peynirin ne kadar tuzlu olduğuna göre ayarlayın) Zeytinyağı sürün ve fırına verin.
5. 10-15 dakika pişirdikten sonra mantarları fırından çıkarın. Kalan çiğ soğanlarla ve ince doğranmış nane ile süsleyip servis edin.
Directions
1. Heat the oven on 200C.(390F)
2. Wash mushrooms and get out the stalks. Put them to baking tray like bowls.
3. Mix cheese, butter, garlic and blackpepper in a bowl. Add 3/4 of chopped scallion to mixture.
4. Fill mushrooms with this mixture. Sprinkle salt on them. Pour olive oil on them and place in the oven.
5. Cook for 10-15 minutes and take the baking tray off the oven. Serve with rest of scallions and thinly chopped mint.
Bon appetite.
http://www.elele.com.tr/yemek/turk-mutfagi/firinda-sarimsakli-mantar-HaberDetay-2618
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder