Malzemeler
- 2 su bardağı midyat tipi bulgur
- 1 kase kıyılmış maydanoz
- 1 kase kıyılmış kıvırcık marul
- 2 domates
- 3 közlenmiş kırmızıbiber
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 limonun suyu
- 1.5 su bardağı sıcak su
- Tuz
Ingredients
- 2 cups bulghur
- 1 cup thinly chopped parsley
- 1 cup thinly chopped lettuce
- 2 tomatoes
- 3 roasted red peppers
- 4 tbsp oliveoil
- 1 lemon juice
- 1,5 cups hot water
- Salt
Hazırlanışı
1. Bulguru bir kaba alın. üzerine sıcak suyu gezdirip karıştırın. üzerini bir kapakla kapatıp yumuşayana kadar bekletin.
2. Kırmızıbiberleri ve domatesleri küp doğrayın.
3. Bulgur, kıvırcık marul, maydanoz, kırmızıbiber ve domatesleri büyük bir kaseye alın. Zeytinyağı, tuz ve limon suyunu ekleyip karıştırın. Servis yapın.
Directions
1. Pour hot water on bulghur, stir it and cover to wait until they become soft.
2. Chop redpeppers and tomatoes into cubes.
3. Put bulghur, lettuce, parsley, redpepper and tomatoes on a large bowl. Add olive oil, salt and lemon juice and stir.
Bon appetite.
http://www.elele.com.tr/yemek/turk-mutfagi/bulgur-salatasi-HaberDetay-8069
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder