10 Ekim 2014 Cuma

Seabass Steam with Olive Sauce - Zeytin soslu Levrek buğulama

Zeytin soslu levrek buğulama

Malzemeler
- 1 levrek
- 2 yemek kaşığı dereotu
- 1 yemek kaşığı dilimlenmiş siyah zeytin
- 1 yemek kaşığı dilimlenmiş yeşil zeytin
- 1 limonun suyu
- Tuz
- Karabiber
- 1 yemek kaşığı hardal
- 1 yemek kaşığı mayonez
- 1 yemek kaşığı ketçap

Ingredients

- 1 seabass
- 2 tbsp dill
- 1 tbsp sliced black olives
- 1 tbsp sliced green olives
- 1 lemon juice
- Salt, blackpepper
- 1 tbsp mustard
- 1 tbsp mayonnaise
- 1 tbsp ketchup

Hazırlanışı 
1. Levreğin bütünlüğünü bozmadan içini temizleyip yıkayın. 
2. Bir kabın içine zeytinyağı, hardal, ketçap, mayonez, ince doğranmış dereotu, limon suyu, karabiber ve tuzu alın. İyice karıştırdıktan sonra balığın üzerine dökün. 
3. Zeytinleri de ekleyip 175 derece fırında 20 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Directions
1. Wash seabass and clean.
2. Pour oliveoil in a pot, add mustard, mayonnaise, ketchup, thinly chopped dill, lemon juice, salt and blackpepper. Stir well and pour on the fish.
3. Sprinkle olives on fish, put it in the oven and cook for 20 minutes on 175C. Serve warm.

Bon appetite.

http://www.elele.com.tr/yemek/turk-mutfagi/zeytin-soslu-levrek-bugulama-HaberDetay-3952

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder