10 Ekim 2014 Cuma

Stew from Aksehir - Akşehir Yahnisi

Akşehir Yahnisi

Malzemeler

- 400 gr parça kuzu eti
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 250 gr arpacık soğan
- 10 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tarçın çubuğu
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Maydanoz
- Karabiber
- Tuz

Ingredients

- 400g medium pieces lamb meat
- 1 cup boiled chickpeas
- 250g shallots
- 10 garlic cloves
- 1 tsp cumin
- 1 cinnamon stick
- 1 tbsp tomato paste
- Parsley
- Salt and blackpepper 

Hazırlanışı 

1. Derin bir tencerede etleri, suyunu salıp çekinceye kadar pişirin. 
2. Kabuklarını soyduğunuz arpacık soğanlarla sarımsakları ilave edip karıştırın. Haşlanmış nohut, salça ve baharatları ekleyip karıştırın. 
3. Üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edip etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocağı kapatın. Servis tabağına alıp üzerine ince kıyılmış maydanoz serpin. Servis yapın.

Directions

1. Cook meat on medium heat in a deep saucepan until meat boil down.
2. Pare shallots. Add shallots and garlic cloves to saucepan and stir. Than add boiled chickpeas, tomato paste and spices.
3. Pour hot water through water pass on the mixture. Cover the saucepan and cook until meat become softer. Serve with thinly chopped parsley.

Bon appatite.

http://www.elele.com.tr/yemek/turk-mutfagi/aksehir-yahnisi-HaberDetay-3501

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder