7 Kasım 2014 Cuma

Sebzeli Firik - Wheat with Vegetables




Malzemeler

- 2 su bardağı firik
- 1 küçük patlıcan
- 1 küçük kabak
- 1 salçalık kırmızıbiber
- 1 soğan
- 45 gr tereyağı
- Tuz
- 4 su bardağı sıcak su

Ingredients

- 2 cups pounded unripe wheat
- 1 small aubergine
- 1 small zucchini
- 1 small red pepper (sweet)
- 1 onion
- 45 g butter
- Salt
- 4 cups hot water

Hazırlanışı

1. Patlıcanı alacalı soyun ve küp şeklinde doğrayın. Tuzlu suda bekletin.
2. Kabağın kabuğunu soyun ve minik küpler şeklinde doğrayın.
3. Biberin çekirdeklerini çıkarın ve küp şeklinde doğrayın.
4. Tereyağını tencerede eritin. Kıyılmış soğanı ekleyip kavurun. Patlıcanların suyunu süzüp ve tencereye ekleyin. Sırasıyla kabak ve biberleri de ekleyip hepsini birlikte kavurun.
5. Firik bulgurunu yıkayıp ekleyin ve üzerine sıcak suyu ilave edin. Tuzla tatlandırın.
6. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Directions

1. Peel aubergine and chop into small cubes. Soak in salted water.
2. Peel zucchini and chop into small cubes. 
3. Seed the pepper and chop into small cubes.
4. Melt butter in a saucepan, add onion and fry. Drain aubergine and add to the pan. Than add zucchini and pepper.
5. Wash wheat, drain and add to the pan, pour hot water. Taste with salt.
6. Blank the saucepan, cook until it run dry on low heat.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder