7 Kasım 2014 Cuma

Şipsi Çorbası - Sipsi Soup (Chicken Soup)



Malzemeler

- 1 parça tavuk göğüs eti
- 2 yemek kaşığı un
- 45 gr tereyağı
- 1 litre süt
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 3 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
- 3 su bardağı su


Ingredients

- 150g chicken breast
- 2 tbsp flour
- 45 g butter
- 1 l milk
- 1 dsp paprika paste
- 1 dsp tomato paste
- 3 cloves garlic
- 1 tsp salt
- 1 tsp red pepper flakes
- 3 cups water

Hazırlanışı

1. Tavuk etini 3 bardak su ve tuz ile birlikte tencereye alın. Hafifçe haşlayın. Eti suyun içinden alın. 2. Tereyağını tencerede eritin. Domates ve biber salçalarını ekleyip kısık ateşte 1-2 dakika kavurun. Tavuk suyunu ilave edip iyice karıştırın.
3. Süt, un ve tuzu bir kasede çırpın. Kaynayan tavuk suyuna yavaşça ekleyip sürekli karıştırın.
4. Tavuk etini küçük küpler şeklinde doğrayın. Çorbaya ekleyip 5 dakika daha pişirin.
5. Üzerine kırmızı pul biber serpip sıcak olarak servis yapın.


Directions


1. Boil chicken breast in a pan with 3 cups water and salt. Take out the meat from water.
2. Melt butter in a saucepan, add pastes and fry for 1-2 minutes on low heat. Add water you boiled the chicken. Stir well and boil.
3. Whisk milk, flour and salt in a bowl. Add slowly to boiling soup and stir continuously.
4. Chop the meat into small cubes. Add to the soup and boil for 5 minutes more. 
5. Sprinkle red pepper flakes on it and serve hot.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder