26 Aralık 2014 Cuma

Ekşili Maraş Çorbası - Sour Maraş Soup

Ekşili Maraş Çorbası

Malzemeler
- 1 Su bardağı Aşurelik Buğday 
- 400 Gr Ispanak 
- 1 Su bardağı Kırmızı Mercimek 
- 2 Çorba Kaşığı Kuru Nane 
- 2 Adet Limonun Suyu 
- 1 Su bardağı Nohut 
- 8 Diş Sarımsak 
- 2 Çorba Kaşığı Tereyağı 
- Kararında Kırmızı Pul Biber, Tuz


Ingredients

- 1 cup wheat
- 400gr spinach
- 1 cup red lentil
- 2 tbsp dried mint
- 2 lemon juice
- 1 cup chickpeas
- 8 garlic cloves
- 2 tbsp butter
- Salt and red pepper flakes

Hazırlanışı

1. Buğday ve nohutu iyice yıkayıp ayrı ayrı kaplarda ıslatın (bir gece boyunca). Sonra ayrı ayrı haşlayın, nohut ve buğdayı birleştirin, içine kırmızı mercimeği de ekleyin. 

2. Mercimekler de pişince, yıkanmış ve ince doğranmış ıspanakları ilave edin. 

3. Dövülmüş sarımsak ve baharatları ve limon suyunu da ekleyin. Ispanaklar yumuşayıncaya kadar kaynatın. 

4. Tereyağını nane ile kavurun ve kâselerin üzerine gezdirerek servis yapın.

Directions

1. Soak wheat and chickpeas on night before in water. Boil them seperately. Than combine them in a pan, add red lentil and boil until lentil is cooked.

2. Add washed and chopped spinach.

3. Add crushed garlic, spices and lemon juice. Boil until spinach becomes tender. 

4. Melt butter in a pan, add mint and fry. Pour mint on the soup.

Bon appetite.

http://www.yemek-tarifleri.com/eksili-maras-corbasi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder