17 Aralık 2014 Çarşamba

Cinnamon Apple Scones - Tarçınlı Elma Ekmekleri




Malzemeler

- 3 bardak un
- 1,5 çk kabartma tozu
- 1/2 çk tuz
- 4 yk tereyağı (küçük parçalar halinde mümkünse donmuş)
- 1 çk tarçın
- 2 yumurta
- 2 yk elma sirkesi
- 2 yk  bal
- 1 küçük elma, soyulmuş, küçük küçük doğranmış

Ingredients

- 3 cups blanched almond flour
- 1 1/2 teaspoons baking soda
- 1/2 teaspoon fine sea salt
- 4 tablespoons butter, as cold as possible (preferably frozen), cut into small pieces
- 1 teaspoon ground cinnamon
- 2 large eggs
- 2 tablespoons apple cider vinegar
- 2 tablespoons honey
- 1 small Granny Smith or Fuji apple, peeled, cored, and cut into thin tiles

Hazırlanışı

1. Fırınınızı 180 C'ye ayarlayın. 

2. Büyükçe bir kasede un, kabartma tozu ve tuzu karıştırın. İçerisine tereyağ parçalarını ekleyin ve elinizle malzemeler karışıp ufalanan bir karışım olana kadar yedirin. Sonrasında tarçını ilave edin.

3. Başka bir kasede yumurtaları sirke ve bal ile çırpın. 

4. Unlu karışımın ortasında bir çukur açarak çırpılmış yumurtalı karışımı ekleyin, bir spatula yardımı ile iyice karıştırın. Son olarak elma parçalarını da ilave edin, elinizle karışmaları için biraz yoğurun. Dilediğiniz gibi parçalara ayırarak, kalınlığı 2cm kadar olacak şekilde parçalar hazırlayın, yağlanmış fırın tepsisine dizin. 

5. 20-25 dk pişirin. Üstleri kahverengi olunca hazır sayılırlar ancak içerilerine bıçak batırarak da pişip pişmediklerini kontrol edebilirsiniz. Servis yapmadan önce biraz soğumaları için bekletmeyi unutmayın.

Afiyet olsun. 

Directions

1. Preheat the oven to 350°F with the rack in the middle position, and line a rimmed baking sheet with parchment paper.

2. In a large bowl, combine the almond flour, baking soda, and fine sea salt. Use your hands or a pastry cutter to work the pieces of cold butter into the dry ingredients until a crumbly mixture is produced. Then, mix the cinnamon into the almond flour mixture.
3. In a separate bowl, thoroughly whisk together the eggs, apple cider vinegar, and honey.

4. Make a well in the middle of the dry ingredients, and pour the egg mixture into it.

5. Gently mix with a spatula until a wet, chunky dough forms, and then throw in the apple. Combine the ingredients with your hands, and form a ball of dough.

6. On a sheet of parchment paper or a nonstick surface, gently flatten the ball with your hand. The round of dough should be about 3/4 inch thick. Using a pastry cutter or a sharp knife, cut the dough into 6 equal-sized wedges, and arrange them on the parchment-lined baking sheet.

7. Bake for 20 to 25 minutes, rotating the tray halfway through. The scones are ready when they're golden brown, and an inserted toothpick comes out clean. Transfer the scones onto a wire rack to cool slightly before serving.

http://www.epicurious.com/recipes/food/views/Cinnamon-Apple-Scones-51217030

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder