22 Eylül 2014 Pazartesi

İncir Reçeli - Figs Jam


Malzemeler

- 1 Kg İncir 
- Yarım Adet Limonun Suyu
- 1 Su bardağı Su
- 1 Kg Toz Şeker


Ingredients

- 1 kg figs
- 1/2 lemon juice
- 1 cup water
- 1kg granulated sugar

Hazırlanışı
1. İncirler yıkanır. Kabukları soyulur ve tencereye dizilir.

2. Şeker ve bir bardak su ve incirler ilave edilerek, ocağın altı kısılarak ateşe konulur.

3. Kaynamaya başladıktan sonra meyveler yumuşayıp, şerbet koyulaşınca (30 dakika kadar) 1 yemek kaşığı limon ilave edilip, altını kapatılır.


Directions

1. Wash figs, peel off and aline in a pot.

2. Add water and sugar to the pot, heat the pot at low heat.

3. Boil about 30 minutes, add lemon juice and let it cold.

Bon appetite.

http://www.yemek-tarifleri.com/incir-receli-karadeniz-mutfagi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder