Malzemeler
- 1 Kg İncir
- Yarım Adet Limonun Suyu
- 1 Su bardağı Su
- 1 Kg Toz Şeker
Ingredients
- 1 kg figs
- 1/2 lemon juice
- 1 cup water
- 1kg granulated sugar
Hazırlanışı
- 1 Su bardağı Su
- 1 Kg Toz Şeker
Ingredients
- 1 kg figs
- 1/2 lemon juice
- 1 cup water
- 1kg granulated sugar
Hazırlanışı
1. İncirler yıkanır. Kabukları soyulur ve tencereye dizilir.
2. Şeker ve bir bardak su ve incirler ilave edilerek, ocağın altı kısılarak ateşe konulur.
3. Kaynamaya başladıktan sonra meyveler yumuşayıp, şerbet koyulaşınca (30 dakika kadar) 1 yemek kaşığı limon ilave edilip, altını kapatılır.
Directions
1. Wash figs, peel off and aline in a pot.
2. Add water and sugar to the pot, heat the pot at low heat.
3. Boil about 30 minutes, add lemon juice and let it cold.
Bon appetite.
http://www.yemek-tarifleri.com/incir-receli-karadeniz-mutfagi.html
2. Şeker ve bir bardak su ve incirler ilave edilerek, ocağın altı kısılarak ateşe konulur.
3. Kaynamaya başladıktan sonra meyveler yumuşayıp, şerbet koyulaşınca (30 dakika kadar) 1 yemek kaşığı limon ilave edilip, altını kapatılır.
Directions
1. Wash figs, peel off and aline in a pot.
2. Add water and sugar to the pot, heat the pot at low heat.
3. Boil about 30 minutes, add lemon juice and let it cold.
Bon appetite.
http://www.yemek-tarifleri.com/incir-receli-karadeniz-mutfagi.html
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder